Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két sűrű és izgalmas hét, tele táncművészettel: két helyszín, három neves külföldi együttes. Ráadásul ez az év duplán számít: fesztivállal kezdett és zár a huszadik évét ünneplő Nemzeti Táncszínház.

Fotó: Christopher Duggan

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy koreográfia, ami a történet mögötti pszichés változásokat igyekszik a lehető legpontosabban feltárni. Egy történet, ami meghatározta egész Közép-Európa történetét. Egy koreográfus, aki újraértelmezte a klasszikus balett nyelvét. Sir Kenneth MacMillen Mayerlingjét vitte színpadra a Magyar Nemzeti Balett együttese.

Fotók: Rákossy Péter/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Timothy and the Things 4 év után új bemutatóval jelentkezik. A Szabadulóművészek című kortárstánc produkciójukban arra keresik a választ, hogy mit jelent az egyéni szabadulás folyamata.

Fotó: Timothy and the Things

kommentek: 0

Tovább olvasom

Elhagyta a moszkvai Bolsoj balett-társulatát Olga Szmirnova orosz prímabalerina, így tiltakozik az Ukrajna ellen indított orosz támadás ellen. A balerina karrierjét Amszterdamban folytatja.

Covent Garden, London/ Fotó: Sasha Gusov

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ma sem tudhatjuk teljes bizonyossággal, mi történt valójában azon a fagyos januári hajnalon a Bécsi-erdőben megbúvó mayerlingi vadászkastélyban. Vajon szerelmi öngyilkosság történt? Esetleg egy részeg verekedés tört ki, vagy sötét hátterű politikai merénylet végzett az Osztrák-Magyar Monarchia trónjának várományosával és szeretőjével, Vetsera Máriával? Rudolf főherceg és Stefánia belga hercegnő politikai érdekből megkötött, de csődbe jutott házassága, a trónörökös liberális nézetei és folyamatos összetűzései apjával, Ferenc József császárral kétségtelenül mind előidézték a Mayerling tragikus végkifejletét. MacMillan koreográfiájáról, a Mayerling titkairól a színpadra állító balettmester, Karl Burnett mesélt.

MNB Mayerling

Fotó: Nagy Attila/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML