Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közép-Európa legnagyobb fesztiválja marad el a nyáron, ez minden táncmániásnak fáj.

ImpulzTanz COVID-19

kommentek: 0

Tovább olvasom

A fogyatékkal élő embereknek nincs szavuk a társadalmunkban, nem tudják kellő súllyal képviseltetni magukat sem a kulturális, sem a politikai életben - állítja a világ egyik leghíresebb francia származású koreográfusa, Jérôme Bel, aki idén, a HORA Színházzal közösen hozta létre a Disabled Theater (Rokkant színház) című darabot. Az idei ImpulsTanz fesztivál egyik legnagyobb büszkesége ez a különösnek tűnő, de mégsem annyira szokatlan témaválasztás.

Foto:2012.ruhrtriennale.de

kommentek: 0

Tovább olvasom

Szajháké az igazság

Forrás: Impulstanz, Marco Pires

Lenni, vagy nem lenni … kurvának - az egy hónapon át tartó, nagyszabású bécsi Impulstanz fesztivál harmadik napján a portugál performer és táncművésznő, Mariana Tengner Barros ezt a kérdést szegezte publikumának. Kezében koponya, vállán hosszú, prémes, fekete szőnyegszerű drapéria, hangjában elégedett nárcizmus. Hogy kifinomult iróniából született-e minden jelenete, vagy épp ellenkezőleg: humortalan és ötlettelen próbálkozásainak voltunk néha feszengő szemtanúi, már nem derül ki. Csak annyi, hogy a The Trap (A csapda) a határon mozog.

kommentek: 0

Tovább olvasom

foto: impulstanz.com/ Megnyitó 2010

A bécsi ImPulsTanz már a nyolcvanas években a legrangosabb európai kortárs tánc fesztiválnak számított. Július 11. és augusztus 11. között ismét Bécsben lesz a kortárs táncvilág krémje: Ballet de l'Opéra National de Paris, Jérôme Bel, Compagnie Marie Chouinard, Damaged Goods, La La La Human Steps, Cie. Mathilde Monnier, Rosas és Ultima Vez.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML