Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hazai klasszikus táncélet számára 2023 hatalmas meglepetést tartogat: nyáron rendezik meg a Hungarian Ballet Grand Prix-t! Az első hazai nemzetközi balettverseny a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

MNBI EKF Veszprém

Foto credit: a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet hat évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a tehetséges, táncolni vágyó gyerekek előtt. Az első évad 76 növendékkel indult, 2022-ben már százhúszan vannak. Az Opera Café az évnyitón forgatott.

Forrás: MNBI/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet tagjai nemcsak a versenyekre készülnek, hanem, ha szükséges segítenek is. Az orosz-ukrán háborús helyzet miatt több kijevi kis balett-táncos is csatlakozott a növendékekhez. Az Opera Café filmje most róluk szól.

MNBI

Forrás: opera.hu

kommentek: 0

Tovább olvasom

Három tehetséges "kisbalerina" és három édesanya, akinek a hétköznapjait meghatározza a balett, a tánc és a mozgás iránti rajongás. Hogyan lettek a lányokból céltudatos, kitartó növendékek? Mit éreznek az anyukák, amikor látják a gyerekeiket a próbateremben és a színpadon? Dilemmákról, balettről és persze a gyerekekről beszélgettünk a három édesanyával, Dési Mariann-nal, Epres Pannival és Kövesdi Mónikával.

Fotó: Nagy Attila/ A képen Ruip Katica. A kép a Magyar Nemzeti Balettintézet tulajdona.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tanulni igen, de élni nem szerettek volna külföldön - Felméry Lili és Leblanc Gergely, a Magyar Nemzeti Balett két magántáncosa számára ez egyértelmű volt. Arról meséltek az Opera Cafénak, hogy miért döntöttek Budapest mellett.

mnbI

Fotó: Felméry Lili/goodstuff

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
12

HTML