Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Bartók Tavasz meghívására ismét Budapestre látogat a világ egyik legismertebb kortárs táncegyüttese, a Batsheva Ensemble. A Naharin által kifejlesztett táncnyelv, a gaga, egyszerre gyógyíti és erősíti a testet és a lelket. A Batsheva Dance Company a Bartók Tavasz vendége lesz.

Ohad Naharin Three Bartók Tavasz frenák pál

Bartsheva Ensemble, Fotó: Ascaf

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ez a darab rólunk szól, az elmúlt hónapokról, azokról, akiket elveszítettünk. Lebegő testeink a színpad felett június 29-én a Nemzeti Táncszínházban.

kommentek: 0

Tovább olvasom

InTimE előadással és a Frenák Pálról készülő amerikai-magyar dokumentumfilm előzetesének premierjével ünnepel a neves magyar-francia koreográfus társulata április 29-én, a tánc világnapján - utóbbinak trailerét  először nálunk láthatjátok.

"Ahhoz, hogy valakinek ereje legyen a színpadon, hogy feszültség legyen körülötte, hogy a gyomrodban érezd, amikor fut, aztán egyszer csak megáll, ahhoz nagy belső töltet kell... nincs annál felemelőbb, mint az érezni, hogy a táncosok egy alkotáson keresztül kiteljesednek és megtalálják önmagukat." - vallja a tánc, a mozdulat, a jelenlét erejéről Frenák Pál. A táncművész és  koreográfus, aki francia-magyar társulatával a hazai kortárs tánc egyik  legmeghatározóbb szereplője.

Frenák - bár együttest először Párizsban alapított -  a kilencvenes évek óta rendszeresen Magyarországon, Budapesten és vidéken mutatja be felkavaró, szokatlan testnyelvre írt darabjait. Aki egyszer látta, nem felejti el. Aki egyet látott, pontosan tudja, hogy kíváncsi-e a következőre. Frenák élete és munkája is kalandos, titokzatos, megfejtésre váró-vágyó: siketnéma szülei mellett felnőve a kezdet kezdetétől többféle nézőpontot ismer és integrál. A valóságot fordítja, a kiszámíthatatlanság erejét használja. Hogy mennyire izgalmas, az a róla szóló fim majd megmutatja.

A nemzetközi koprodukcióban születő egész estés portréfilm a New York-i színházi rendező David Schechter, Gothár Márton filmes és Vittoria de Bruin producer munkája. A film már forog, a bemutató várható időpontja 2016 eleje. 

Viszont itt a trailer - a Tánc Világnapjára.

A társulat a tánc világnapját hagyományteremtő módon idén színpadon, a közönséggel együtt ünnepli, az Átrium Film-Színházban. A társulat Fiúk című előadása májusban a Tanz! Heilbronn fesztiválon, Németországban vendégszerepel, olyan kiváló alkotókkal és csapatokkal együtt mint az Emanuel Gat Dance és a Balletboyz, május 21-22-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában látható ismét a Tricks&Tracks2, majd a Tánc Fesztiválján Veszprémben és a Művészetek Palotájában lépnek színpadra a legfrissebb, áprilisban hatalmast sikert arató Frenák-kreációval, a Birdie-vel.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Milyen a Férfi? Egyáltalán: férfi vagy Férfi? Hódító szemétláda, érzelmes és líraian gyöngéd szerelmes, vagy valami egészen más? Kegyetlen vagy gyönyörű? A Fiúk soha nem fog kimenni a divatból. Minél közelebb lépünk, annál kevésbé értjük. És annál lenyűgözőbb ez az univerzum. Frenák 1998-as első verziójából most újabb, felújítottabb érkezik a Trafó színpadára.

Fotó:Trafo.hu

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ötvenedszer is intim

Jubilál Frenák Pál egyik leglátványosabb, legvörösebb előadása, az In TimE, A darabot október 25-én mutatja be ötvenedszer a társulat, ezúttal az Átriumban. Lesz nagyon limitált-szériás táskakollekció, beavató backstage-videó vetítés, de az is kiderül, hogy tovább masírozott-e az előadás a nyers testiség irányába, mióta utoljára láttuk.

Fotó: Átrium Színház

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
123

HTML