Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miközben a Mikulás a VB-eredményeket böngészi, az Opera színpadán már gyakoroltak a kis balettosok, a zenészek és a Diótörő díszletében elindult az Opera klipjének forgatása. Erről szól az Opera Café riportja.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A világ balettirodalmában nagyon ritka a megtörtént eseményeket valóságigénnyel feldolgozó koreográfia. A Mayerling egyik különlegessége éppen a téma valódisága, és annak történelmileg korrekt feldolgozása. Arról, hogy a karakterek megépítéséért keményen küzdő balettművészek hogyan dolgoznak és hogyan pihennek, az Opera Café készített anyagot.

Fotó: Magyar Állami Operaház/ Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Négy évvel ezelőtt kezdett tanulni a Nemzeti Balettintézet első osztálya az Operaház balettmestereitől. Az elmúlt évek egyre több új növendéket és rengeteg elismerést hoztak. 2019-ben ötven új táncospalánta kezdte el a munkát, derült ki az Opera Café riportjából.

Nemzeti Balettintézet Radina Dace Opera Café

A kép a Tavaszköszöntő gálán készült.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Koratavasszal megnyitotta kapuit az új Nemzeti Táncszínház, és alig néhány héttel később már az Eiffel Műhelyházban is láthattunk balettelőadásokat - mindkét helyszín hatalmas lehetőségeket rejt a hazai táncélet számára. De mi történik most pontosan az Operaházban és teljesen elkészült-e az Eiffel? Erre ad választ az OperaCafé júniusi adása.

Eiffel Műhelyház Operaház

Fotó: Máthé Zoltán/ MTI

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet fiatal növendékei március utolsó vasárnapján mutatták be tudásukat a nagyközönségnek a Magyar Nemzeti Balett Berni úti székhelyén. Évről évre egyre több a jelentkező az Opera balettiskolájába, a Magyar Nemzeti Balett által indított klasszikusbalett-előkészítő tanfolyam új évfolyamára már szombat óta felvételiznek a leendő művészpalánták. Az elmúlt év tapasztalatairól kérdeztük Csonka Roland táncpedagógust, a "Tavaszköszöntő" gála vezető szervezőjét.

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
1234

HTML