Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Róna Viktornak állít emléket a PIM Nyári Fesztivál első vetítése a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjében.

Margot Fonteyn és Róna Viktor az American Ballet Theatre gálaestje után az Egyesült Államok elnökét, John F. Kennedyt képviselő first lady, Jacqueline Bouvier Kennedy és Robert F. Kennedy igazságügy-miniszter gratulációját fogadják. Washington, 1962, ismeretlen felvétele (Forrás: PIM-OSZMI Táncarchívum)

kommentek: 0

Tovább olvasom

Magával ragadta az online közlésforma az Országos Színháztörténeti Múzeumot is, egyszerre két sorozatban is követhetjük a magyar balett történetének legszebb pillanatait, Halász Tamás vezetésével.

Róna Viktor és Orosz Adél (Csipkerózsika,1967) Fotó: Magyar Állami Operaház Archívum

kommentek: 0

Tovább olvasom

Alig ötvenhét esztendőt élt, nemzedékének egyetlen "nemzetközi sztártáncosa" volt, egyszerre volt danseur noble, a méltóságteljes táncos és igazi, példamutató pedagógus. Jellemes és kitartó volt - de vajon boldog tudott-e lenni? A Róna Viktor életéről szóló kiállítás még tavaszig látogatható a Bajor Gizi Színészmúzeumban, a kiállítás anyagából pedig egy kötet is készült.

Orosz Adél és Róna Viktor a Gajane-kettős Nyina Anyiszimova vezette próbáján a Magyar Állami Operaház balettjének régi próbatermében, 1959-ben / Fotó: Kotnyek Antal

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML