Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hazai klasszikus táncélet számára 2023 hatalmas meglepetést tartogat: nyáron rendezik meg a Hungarian Ballet Grand Prix-t! Az első hazai nemzetközi balettverseny a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

MNBI EKF Veszprém

Foto credit: a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc mindenkié. A kortárs is mindenkié. A kortárstánc így hatványozottan mindenkié. Huszadik éve minden május csúcspontja A tánc fesztiválja.

Keleti Éva: Extázis/ A tánc fesztiváljának ikonikus plakátja

kommentek: 0

Tovább olvasom

Még nem voltam tizenhat, amikor belógtam, a gimi háta mögötti kerten át settenkedtünk ketten, egy azóta komoly irodalomtanárrá izmosodott sráccal, rákacsintottunk a jegyszedő nénire, közöltük, hogy a zenekarhoz tartozunk és beengedett fátyolnyi bizalmatlansággal az arcán - így kezdőött az első táncfesztiválom, Veszprémben.

Aztán így maradt a legszebb fotó Keleti Éváé, amivel ez a posztfolyam is indult, a legkedvesebb színházas éjszakák, összekuporodva a Kamra második emeletén, hagyjál lógva a színpad fölé, így maradtak leggyönyörűbbek a fekete esték a Közép-Európa Táncszínházról vitatkozva, Juronicsot kritizálva vagy éppen Bozsik Yvetten rágódva, így váltak testté a legfontosabb érzelemsejtek. Hogy amikor elkezdődik, minden íze feltolul és nyűglődöm, ha nem lehetek ott.

A királynék táncvárosában, ahol először láttam Ladányi Andreát és Frenák Pált, Bozsik Yvettet, akkor még színpadon, babákat ölelve és dobálva. Idén ismét fellép Ladányi, Frenák nem, de Duda Éva és Bozsik társulata igen. Tulajdonképpen minden a helyén, pláne a borozás a Szürkében. Mert a Szürke is a régi.

A hétvégére maradt idén PR-Evolution, Ladányi (ma este tízre), a Bloom!, egy koncert és eredményhirdetés.

Sovány vigasz a régvolt egy hét tömény táncőrületért, még ha a szívet melengető jegyszedő nénis bizalmatlanság a régi is. Pedig azóta már veszek jegyet.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML