Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hazai klasszikus táncélet számára 2023 hatalmas meglepetést tartogat: nyáron rendezik meg a Hungarian Ballet Grand Prix-t! Az első hazai nemzetközi balettverseny a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

MNBI EKF Veszprém

Foto credit: a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet hat évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a tehetséges, táncolni vágyó gyerekek előtt. Az első évad 76 növendékkel indult, 2022-ben már százhúszan vannak. Az Opera Café az évnyitón forgatott.

Forrás: MNBI/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzte talán legsikeresebb Seregi-koreográfiáját, a Makrancos Katát. Az első előadás Katája Carulla Leon Jessica, Petruchioja Leblanc Gergely, Biancája Felméry Lili, Lucentioja pedig Timofeev Dmitry volt.

Makrancos Kata MNB

Fotó: Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet tagjai nemcsak a versenyekre készülnek, hanem, ha szükséges segítenek is. Az orosz-ukrán háborús helyzet miatt több kijevi kis balett-táncos is csatlakozott a növendékekhez. Az Opera Café filmje most róluk szól.

MNBI

Forrás: opera.hu

kommentek: 0

Tovább olvasom

Ma sem tudhatjuk teljes bizonyossággal, mi történt valójában azon a fagyos januári hajnalon a Bécsi-erdőben megbúvó mayerlingi vadászkastélyban. Vajon szerelmi öngyilkosság történt? Esetleg egy részeg verekedés tört ki, vagy sötét hátterű politikai merénylet végzett az Osztrák-Magyar Monarchia trónjának várományosával és szeretőjével, Vetsera Máriával? Rudolf főherceg és Stefánia belga hercegnő politikai érdekből megkötött, de csődbe jutott házassága, a trónörökös liberális nézetei és folyamatos összetűzései apjával, Ferenc József császárral kétségtelenül mind előidézték a Mayerling tragikus végkifejletét. MacMillan koreográfiájáról, a Mayerling titkairól a színpadra állító balettmester, Karl Burnett mesélt.

MNB Mayerling

Fotó: Nagy Attila/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
12345

HTML