Help Sales ÁSZF

Saját társulata tavasszal öt hónapnyi pihenőre kényszerült a koronavírusjárvány miatt, de Thierry Malandain nem állt meg, két új balett kreálására használta fel azt az időt. A világhírű francia koreográfus először dolgozik a Magyar Nemzeti Balett együttesével, és életében először próbál be úgy darabot, hogy nem látja munka közben a táncosok arcát. A Budapesten dolgozó koreográfussal erről a különleges évről és a szombati premierről beszélgettünk.

don juan thierry malandain mnb

Fotón: Thierry Malandain

kommentek: 0

Tovább olvasom

Őrlángon égünk

Hónapok teltek el közös gyakorlás nélkül, aztán egy évadkezdés a teljes bizonytalanságban. A Magyar Nemzeti Balett éppúgy tanulja a működést a járvány idején, mint a világ többi balettegyüttese. Solymosi Tamás balettigazgatóval beszélgettünk.

Fotó: Kummer János/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Töretlen hittel várja, hogy a klasszika visszakerüljön az őt megillető helyre, hogy kinevelődjön egy új, balettet szerető generáció, és a kor, amiben élünk visszataláljon a művészethez - Mirzoyan Albert július óta dolgozik a Magyar Nemzeti Balett együttesével, most, A hattyúk tava előadások előtt beszélgettünk vele.

mirzoyan MNB A hattyúk tava Erkel

Fotó: Mirzoyan Albert

kommentek: 0

Tovább olvasom

Napi fél óra elegendő ahhoz, hogy formában maradj - állítja a Magyar Nemzeti Balett egyik szólótáncosa. Elegendő, ha előtte húsz évet dolgoztál minden nap, hogy legyen formád, tenné hozzá az egyszerű halandó. Online balettórák koronavírus idején mindenkinek!

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén őt választotta a szakma a legjobb pályakezdő táncművésznek, a díjat viszont már csak karantén idején "vehette át". Gaetano Cottonaro a Magyar Nemzeti Balett együttesének tagja, és éppen úgy, mi szakmabeli társai, ezekben a hetekben ő is otthon gyakorol, készül a következő évadban: "Egy ilyen díj arra emlékeztet, hogy nincs vége a világnak, segít abban, hogy motivált legyek és folytassam a napi gyakorlást." Interjú.

gaetano cottonaro MNB

Fotó: Csibi Szilvia/ Csipkerózsika

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
1234

HTML