Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elfér egymás mellett az irónia és az életöröm? Kiegészítheti-e a groteszk az ösztönvilágot? Igen és igen. A Sad Case című koreográfia egyáltalán nem szomorú, inkább különc, és nem a a történet vége, hanem éppen a kezdete. A Magyar Nemzeti Balett együttesének friss premierje kapcsán beszélgettünk a két világhírű koreográfussal, Sol Léonnal és Paul Lightfoottal.

sad case paul lightfood sol león MNB

Fotó: Kummer János / Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Saját társulata tavasszal öt hónapnyi pihenőre kényszerült a koronavírusjárvány miatt, de Thierry Malandain nem állt meg, két új balett kreálására használta fel azt az időt. A világhírű francia koreográfus először dolgozik a Magyar Nemzeti Balett együttesével, és életében először próbál be úgy darabot, hogy nem látja munka közben a táncosok arcát. A Budapesten dolgozó koreográfussal erről a különleges évről és a szombati premierről beszélgettünk.

don juan thierry malandain mnb

Fotón: Thierry Malandain

kommentek: 0

Tovább olvasom

Őrlángon égünk

Hónapok teltek el közös gyakorlás nélkül, aztán egy évadkezdés a teljes bizonytalanságban. A Magyar Nemzeti Balett éppúgy tanulja a működést a járvány idején, mint a világ többi balettegyüttese. Solymosi Tamás balettigazgatóval beszélgettünk.

Fotó: Kummer János/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Töretlen hittel várja, hogy a klasszika visszakerüljön az őt megillető helyre, hogy kinevelődjön egy új, balettet szerető generáció, és a kor, amiben élünk visszataláljon a művészethez - Mirzoyan Albert július óta dolgozik a Magyar Nemzeti Balett együttesével, most, A hattyúk tava előadások előtt beszélgettünk vele.

mirzoyan MNB A hattyúk tava Erkel

Fotó: Mirzoyan Albert

kommentek: 0

Tovább olvasom

Napi fél óra elegendő ahhoz, hogy formában maradj - állítja a Magyar Nemzeti Balett egyik szólótáncosa. Elegendő, ha előtte húsz évet dolgoztál minden nap, hogy legyen formád, tenné hozzá az egyszerű halandó. Online balettórák koronavírus idején mindenkinek!

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML