Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs advent a legkedvesebb karácsonyi mesebalett, A diótörő nélkül. De talán akad néhány dolog, amit még a leggyakorlottabb "Dió-nézők" sem tudnak. Összeszedtük.

Fotó: Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

November 29-e és január 6-a között harmincszor látható Csajkovszkij legendás mesebalettje az Erkel színpadán. Varázslat, mese és karácsony: a Diótörő éppoly természetes és megunhatatlan "kelléke" ennek az időszaknak, mint a mézeskalács vagy a csillagszóró.

Fotó: Operaház FB oldal

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei már hosszú hetek óta "Diótörő-lázban" égnek. Ők azok, akik a következő hónapban vidámsággal, játékkal és persze karácsonyi hangulattal töltik majd meg az Erkel tereit. Mert A diótörő nélkül nem is érkezne meg az ünnep.

Fotó: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom

A diótörő gyermekei

Idén huszonnégyszer állnak majd a színpadon, azért táncolnak ás játszanak, hogy minden néző hazavihessen egy kis karácsonyi hangulatot december végén. Rengeteg munka van a játékukban, a felkészülésükben, nagyon sok időt áldoznak azért, hogy a többi gyerek megszeresse a balettet, a színházat, a klasszikus zenét. Pedig maguk is gyerekek. A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei idén is főszerepet játszanak A diótörő című előadásban. Solymosi Tamás balettigazgatót, Janács Evelyn balettmestert, asszisztensét, Kiss Esztert, és persze a gyerekszereplőket kérdeztük az elmúlt hetek munkájáról.

A diótörő Magyar Állami Operaház Balettintézet

Fotó: Berecz Valter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Minden legendának van egy sötét oldala - állítja a Diótörő és a négy birodalom előzetese. A világ megmentése nyilván garantált, de nem mindegy, hogyan. A hollywoodi verzió premierje november másodikán volt Amerikában, de a héten már a hazi mozik is játsszák. Ha Diótörő és Hollywood, akkor pedig Misty Copeland kihagyhatatlan.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML