Minden legendának van egy sötét oldala – állítja a Diótörő és a négy birodalom előzetese. A világ megmentése nyilván garantált, de nem mindegy, hogyan. A hollywoodi verzió premierje november másodikán volt Amerikában, de a héten már a hazi mozik is játsszák. Ha Diótörő és Hollywood, akkor pedig Misty Copeland kihagyhatatlan.

 

Misty Copeland történetét már jó ideje követjük: az ABT első afroamerikai vezető táncosnője minden pillanatot megragad, hogy támogassa a színes bőrű tehetségeket. Ebben a filmben is ez a legfontosabb számára:

A mozi egyszerűen tökéletes felület, hogy nagyon sokan először találkozhassanak a balett műfajával – 

nyilatkozott a fekete balerina a Varietynek a premier napján. 

Ha innen nézzük, a tény, hogy ez az első találkozás egy fekete bőrű balerinán keresztül történik meg, egész őrületes...Egy egész generáció, akik számára ez a Diótörő lesz az első balett-pillanat az életben, már természetesnek fogja venni, hogy egy balerina így néz ki. Ez óriási fejlődés!

Misty a film központi táncművésze, az első balettjelenet szólóistája. Ő meséli el a történetet a nézőknek, és nem mellesleg a főszereplőnek, Clarának (akit Mackenzie Foy alakít). Akinek a feladata nem kevesebb, mint az, hogy megmentse a fantázia világát a pusztulástól. Ebben a küzdelemben persze akadnak társai, barátai és ellenségei is. 

Az, hogy a világ sokszínűségét a film is tükrözi, tudatos döntés volt a producerek részéről.

Az életünk ilyen, és fontosnak láttuk, hogy erre reflektáljunk! 

mondta Sara Smith a magazinnak.

A Diótörő és a négy birodalom

CREDIT: JOHN SALANGSANG/REX/SHUTTERSTOCK

 

A Diótörő és a négy birodalomban (eredeti címén a The Nutcracker and the Four Realms) egyébként Misty mellett megjelenik a lenyűgöző mozgású Lil Buck tudása is, ő koreografálta ugyanis az Egérkirály mozdulatait. 

Mistyről egyébként most az is kiderült, hogy gyerekként – bár nagyon fegyelmezett volt – többször is kileste az ajándékait, és simán elsírja magát egy érzelmesebb karácsonyi filmen.