Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Nemzeti Táncszínház új épülete immár több mint egy hete megnyitotta kapuit a táncszerető közönség előtt. Ertl Péter igazgató az OperaCafé legutóbbi adásában beszélt arról, miért örül a klasszikus tánc jelenlétének az új színpadon.

nemzeti táncszínház opera café

Magyar Nemzeti Balett/ A tökéletesség szédítő ereje

kommentek: 0

Tovább olvasom

A diótörő gyermekei

Idén huszonnégyszer állnak majd a színpadon, azért táncolnak ás játszanak, hogy minden néző hazavihessen egy kis karácsonyi hangulatot december végén. Rengeteg munka van a játékukban, a felkészülésükben, nagyon sok időt áldoznak azért, hogy a többi gyerek megszeresse a balettet, a színházat, a klasszikus zenét. Pedig maguk is gyerekek. A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei idén is főszerepet játszanak A diótörő című előadásban. Solymosi Tamás balettigazgatót, Janács Evelyn balettmestert, asszisztensét, Kiss Esztert, és persze a gyerekszereplőket kérdeztük az elmúlt hetek munkájáról.

A diótörő Magyar Állami Operaház Balettintézet

Fotó: Berecz Valter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tizennégyezer középiskolás vett részt a BalettKalandon, és látta két hét alatt a Total Dance című előadást. Az iskolák és a diákok váratlan lelkesedéssel fogadták a három rövid darabot, a szervezők pedig örömmel nyugtázták, hogy érdemes volt kockáztatni. Arról, hogy miért is volt ez a választás szokatlan, Kiszely Noémit, az Erkel Programiroda vezetőjét kérdeztük.

BalettKaland Opera Total Dance

Fotók: Csibi Szilvia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Szép, fiatal Valencienne

Pontevedro párizsi nagykövetének fiatal felesége igencsak unatkozik elfoglalt és reumáját fájlaló férje oldalán, ezért úgy dönt, flörtöléssel csapja el az időt. Csakhogy nincs egyedül a parketten... Valencienne szerepében a fiatal és tehetséges Pokhodnykh Ellina, aki most válaszolt az OperaCafé néhány kérdésére.

Kárpát-Haza OperaTúra A víg özvegy

Fotó: Kirill Stoyanov

kommentek: 0

Tovább olvasom

Már zajlik a Kárpát-Haza OperaTúra második "felvonása": az Opera művészei Kárpátalja és a Felvidék városait keresik fel. A program változatlan: Erkel Hunyadi László című operáját, valamint Lehár A víg özvegyének balettváltozatát viszik a határontúlra. Kozmér Alexandra, Kim Minjung és Radziush Mikalai mesélt az OperaCafénak a turnéról.

Kárpát-Haza OperaTúra

Fotó: Berecz Valter

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML