Közép-Európa legnagyobb fesztiválja marad el a nyáron, ez minden táncmániásnak fáj. 

ImpulzTanz COVID-19

 

Bécsben általában nyüzsögnek nyáron a táncművészek és táncimádók: az ImPulsTanz fesztivál a világ minden tájáról idecsalogatja a szakma képviselőit. Neves koreográfusok, fantasztikus táncosok tűnnek fel a kis bécsi kávézókban, a tánc betölti a belvárost. Budapestről pedig alig két óra alatt el lehetett utazni esténként a tánc "pop-up fővárosába". 

2020 februárjában még úgy tudtuk, idén 240 projekt várja a művészeket, 50 ország 150 tanára tart majd kurzusokat és legalább 100 előadás közül választhatunk – ez volt az ImpulsTanz idei kínálata. És szerencsétlenségünkre a fesztivál fókusza ebben az évben a "Public Moves" lett volna, ami a közösségi, nyilvános, külső helyszínen megrendezett táncworkshopokat jelentette. Terveztek workshopot az Anton-Benya parkba, a Práterbe, és a Donaustadt területére is. A katalógust április 19-én publikálták.

Az, hogy elmarad az idei fesztivál, szomorúsággal tölt el bennünket. Ezt az egy rövid érzelemnyilvánítást megengedjük magunknak, mert természetesen – ahogyan sokan mások – mi is azzal vagyunk elfoglalva, hogy megértsük a helyzetet és a szerepünket. Egy nemzetközi fesztivál mindig is az érzékenységet, a találkozást, a kapcsolatteremtést, az élet örömét és a jelenünk szenvedélyes és kritikus művészi feldolgozását hangsúlyozza. Ez egyet jelent azzal, hogy felelősséget érzünk a művészeink, a stábunk, a résztvevők és a nézőközönség iránt. – 

írták a szervezők abban a levélben, amelyben megerősítették, hogy az idei fesztivál elmarad.

Ha a helyzet engedi, az augusztusi "Public Moves" és az őszi múzeumokkal közösen szervezett programot meg tudják tartani, de alapvetően 2021-re halasztanak minden mást.