Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindenki másképp válik azzá a karakterré, akit a színpadon meg kell formálnia. A táncművészek életében egészen ritka, hogy sokkal nagyobb a hangsúly a színészi játékon, mint a technikai részleteken - Venekei Marianna koreográfiája azonban ezt az élményt adja. Az Opera Café adásában meséltek a szereplők A vágy villamosáról.

Fotó: Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A fesztivál produkcióit az Orkesztika Alapítvány YouTube csatornáján lehet követni január 19. és 22. között esténként, táncfilmeket pedig a Facebook oldalukon találhat a táncszerető közönség. A fesztivál sztárvendége a Duda Éva Társulat és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat.

Fotó: Dusa Gábor

kommentek: 0

Tovább olvasom

Venekei Marianna első egészestés koreográfiája, A vágy villamosa ismét látható a Magyar Nemzeti Balett társulatának előadásában. A darab Tennesse Williams világhírű művét az eredeti helyszínen és korban, az 1940-es évek New Orleans-ában meséli el a modern balett nyelvén. A próbafolyamat örömeiről és nehézségeiről a férfi főszerepben debütáló Balázsi Gergő Ármint kérdeztük.

A vágy villamosa interjú Balázsi Gergely Ármin

Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy egészen különleges videóval zárta 2021-et a Harlemi Táncszínház. A balettművészek hétköznapi ruhában áttáncoltak a kiürült Harlemen (DTH). Egy kis ízelítő a napfényből!

Fotó: Dance Theater of Harlem/ My Modern Met

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Royal Ballet principáljának édesanyját egyszer megkérdezték azokról az évekről, amikor a lánya még csak készült a pályára. Nagyot sóhajtott és azt válaszolta, na, arról könyvet tudna írni. Aztán a pandémia idején meg is született Sabine Naghdi könyve, a Tears of a Ballet Mum (azaz egy Balettművész édesanyjának könnyei), ami 2021 decemberében került a polcokra.

Yasmine Naghdi és Matthew Ball/ Coppelia. Fotó: Andrej Uspenski

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML