A fesztivál produkcióit az Orkesztika Alapítvány YouTube csatornáján lehet követni  január 19. és 22. között esténként, táncfilmeket pedig a Facebook oldalukon találhat a táncszerető közönség. A fesztivál sztárvendége a Duda Éva Társulat és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat.

Fotó: Dusa Gábor

 

Bemutatkozás, megmutatkozás

A SzólóDuó Fesztiválon egyszerre vannak jelen a kortárs tánc már befutott, nevet szerzett alkotói és a pályakezdő fiatal művészek. Itt mindenki egyformán izgalmas, rejtélyes, mindenki különbözhet mástól és azonosulhat önmagával. Egy feltétel van: a forma. A koreográfiákban a táncosok röviden, szólók esetén maximum 6, duók esetében maximum 9 percben fogalmazhatják meg a témájukat. A zsűri továbbra is nemzetközi. 

Öt körben nézték

A fesztivált az idén már öt jelölőkör előzte meg: egy német, egy lengyel, egy magyar és videós, és az Orkesztika Alapítvány új partnerintézete révén a holland jelölőkörről is választottak produkciókat. Ebben az évben rekordszámú, több mint 150 pályázatból 30 koreográfia jutott tovább a versenyprogramba. Az első körben a vendégelőadások láthatóak, a versenyprogram csak a második és harmadik napon lesz elérhető. Közülük a legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat, őket a SzólóDuó 2022 Gálaesten, január 22-én láthatja a közönség. 

Szavazni pedig a fesztivál Facebook-oldalán lehet január 20. és 21. között.

23 percnyi táncfilm a versenyben

A fesztivál kísérőprogramjaként a 13. Ork_Kota_Platformot is megrendezik: egyperces táncfilmeket lehet látni A beérkezett csaknem 100 filmből 23 alkotást választott ki a zsűri, az alkotásokra az esemény Facebook-oldalán várják a szavazatokat.