Konzuli segítséggel érkezett haza a magyar balettművész Vilniusból a hétvégén. Kovács Zsolt Vencel a minszki repülőtéren táncra perdült, hogy oldja a feszültséget azokban, akik vele együtt a koronavírus miatt voltak kénytelenek útra kelni hazájukba.

airport ballet karantén

Kovács Zsolt Vencel

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egyre inkább hozzászokunk az otthoni koncertekhez, filmnézésekhez, meseolvasásokhoz, a falaink között működő élethez. Ebben a megjósolhatatlan kimenetű krízisben teljesen átprogramozzuk a napjainkat, a világunkat, talán a gondolatainkat is. A színházak is ezt teszik: hazaszállítják nekünk az élményeket. Április 1-jén például tánckoncert lesz a Müpá-ban. Azaz otthon.

Fotó: Müpa Magazin

kommentek: 0

Tovább olvasom

Bár színházba - és táncszínházba - nem mehetünk egy ideig, szerencsére a kortárs tánc legjobbjainak munkája idén sem marad elismerés nélkül. Idén 15. alkalommal adják át a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház által a magyar kortárstánc legjobbjainak elismerésére alapított Lábán Rudolf-díjat.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd/ Cuhorka Emese és Molnár Csaba

kommentek: 0

Tovább olvasom

Akit Picasso is csodált. Róna Viktornak, a magyar táncművészet egyik legismertebb, legizgalmasabb alakjénak állít emléket egy kiállítás. Róna 1994-es halála óta még se könyv, se kiállítás nem emlékezett meg a fantsztikus táncművészről.

Fotó innen.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Kihívások kellenek - a bezártság idején is. A magyar táncélet is megállt egy pillanatra, amikor a színházak bezárták ajtajaikat, de azóta egyre több túlélési stratégia fogalmazódik meg a közösségi oldalakon. Ilyen a "legényesezés" is.

Fotó: Magyar Nemzeti Táncegyüttes

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML