Help Sales ÁSZF

Mi történik a szerelembe eső nőkkel? Mi történik egy kapcsolatban? Venekei Marianna új koreográfiájának témája a kapcsolódás: nők és férfiak találkozása, közös útja és egymásra hatása. A Tűzmadarak című koreográfia Stravinsky elragadó zenéjével szárnyal ezen a furcsa, néha télies, máskor izzasztóan nyárias, kiismerhetetlenül szeszélyes tavaszon. Online premier a Magyar Nemzeti Balett előadásában.

tűzmadarak venekei marianna

Fotó: Kummer János/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

2017 áprilisában mutatta be a Magyar Nemzeti Balett A kalóz című előadást. Az eredeti Petipa-darabot Anna-Marie Holmes és Solymosi Tamás dolgozta át. Május elsején most otthon is megnézhetjük az Opera Otthonra stream-sorozat keretében.

A kalóz/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Különleges műsorral várja a táncrajongókat a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek május 7. és 24. között, amikor is a hazai táncszcéna számtalan jelentős együttese megmutatja magát. Az előadásokat a világ bármely részéről ingyenesen követhetik a nézők a fesztivál honlapján.

Fotó: Lakatos János/ Herkovics Eszter Adria

kommentek: 0

Tovább olvasom

Évről évre más neves alkotó kapja meg a megtisztelő feladatot, hogy a Tánc viágnapján üzenjen a világ összes táncművészének, koreográfusának és természetesen a közönségnek. Idén Friedemann Vogel üzent: "Mégis, amikor valami értékeset elvettek tőlünk, pontosan akkor értékeljük azt, hogy valóban mennyire fontos az, amit csinálunk, és mit jelent a tánc a társadalom egészének."

Fotó: Youn Sik Kim

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Szegedi Kortárs Balett együttesének vezetője üzent a Tánc világnapja alkalmából. "Időnként sokkal könnyebb kifejezni magunkat a mozdulatok nyelvén, mint szavakban" - állítja.

Juronics Tamás

Fotó: Tarnavölgyi Zoltán/ Szegedi Kortárs Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML