A Magyar Táncfesztivál idén a Magyar Nemzeti Balett A tökéletesség szédítő ereje című produkciójával nyitja meg kapuit a táncszerető nézők és a táncszakma képviselői előtt.

A tökéletesség szédítő ereje/ Fotó: Hrotkó Bálint

kommentek: 0

Tovább olvasom

Akkor is, ha eggyel több kromoszómája van, ha nehezebben találja a helyét az egészségesek között, ha nehezebben tanul beszélni, vagy másképp gondolkodik. Adam Csoka Keller filmje megmutatja, a művészeten keresztül a világ mindenki számára ugyanúgy kinyílhat.

Fotó a filmből.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Pina Bausch meghív magához - nagyjából így fordítható le annak a projektnek a címe, amit fia, Salomon Bausch jelentett be a napokban. Jegyzetek, kéziratok, munkadokumentációk, kritikák, interjúk, plakátok, táncosok szerepeiről szóló feljegyzések, fotók, videófelvételek, és a sort hosszan folytathatnánk ... Pina Bausch mindent nagyon precízen őrzött és rendszerezett, és most egy a negyven évnyi alkotómunka teljes egészében feltárul az érdeklődők számára, ráadaásul online.

pina bausch

Pina Bausch, 1967/ Walter Vogel from Grisebach

kommentek: 0

Tovább olvasom

Klasszikus tánc, karakter-, sztep- és modern tánc - ebből a négy tárgyból tettek vizsgát a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei május végén. Az OperaCafé adásából kiderül, hogy ki izgult jobban: ők vagy felkészítő tanáraik.

A kép a "Tavaszköszöntő" gálán készült.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Nincs, és ezt a Hong Kong Balett új filmjében be is mutatja! A társulat egy rendhagyó videóval ünnepelte negyvenedik születésnapját. Most végre kiderül, mi köze van a balettnak az emojikhoz, a kosárlabdához és a rózsaszín oroszlánhoz...

Hong Kong Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML