Brandon Leffler mindent feláldozott azért, hogy táncművész legyen. Karrierje csúcsán pedig kénytelen volt mindent feladni, mert alkoholista lett. Most legfőbb missziója, hogy segítsen azoknak a táncművészeknek, akik addikciójukkal küzdenek.

Fotó: Liz Cooper, Courtesy Scott Appel Media

kommentek: 0

Tovább olvasom

Angelin Preljocaj albán származású francia táncos-koreográfus lesz az egyik legizgalmasabb külföldi vendége az idei Budapest Táncfesztiválnak. Együttese - a koreográfus milánói La Scala Balett számára készített - Winterreise című darabját mutatja be Budapesten.

Fotó: AFP

kommentek: 0

Tovább olvasom

Feledi János felújított Requiem című előadása is szerepel a Budapest Táncfesztivál programjában. A koreoráfus ezzel a darabbal saját gyászélményét dolgozza fel, miközben igyekszik megérteni az ember halálhoz fűződő viszonyát.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Három fiú: egy hedonista, egy katona és egy pap. Testvérek. Az apjukat látogatják meg. Az apát viszont megölik. Melyikük tette? Miközben a Karamazov testvérek története egy mesterien megírt detektívregényt idéz, az eszmei háttér sokkal bonyolultabb: zsarnokság, anarchia, szabadság - a társadalom alapvető kérdéseit veti fel.

karamazov

Fotó: Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Nyolc évvel ezelőtt volt a premierje, de azóta is szereti ország-világ: Frenák Pál Twins- Ikrek című darabja ezúttal a Nemzeti Táncszínház színpadán látható majd februárban. Mi is írtunk róla 2013-ban.

twins frenák

Fotó: Bobál Katalin

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML