Hagyományosan április 29-én, a Tánc világnapján adják át az évad legfontosabb táncszakmai díjait. Melnik Tatjana lett az évad legjobb női táncművésze, Lee Yourim a legjobb pályakezdő, Balázsi Gergő Ármin az évad legjobb férfi táncművésze, Felméry Lili pedig a "NAGY Alakításért" díjjal térhetett haza tegnap este.

táncszakmai díjak

Fotó: Emmer László

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balettműhely az Erkelben

A világnapok mindig tökéletes alkalmat adnak arra, hogy olyan helyekre jussunk el, ahova egyébként talán nem sikerülne, és ránk találhassanak azok az információk, amik egyébként elsüvítenek a fülünk mellett ebben a gigantikus médiazajban. Április 29-e pedig az a világnap, ami a táncszínpad kulisszái mögé vezet minket.

Fotó: Hrotkó Bálint CAFe Budapest/ Magyar Nemzeti Balett, Triple Dance

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén is tarolt a Magyar Nemzeti Balettintézet csapata a bécsi VIBE nemzetközi versenyen, ezúttal egy arannyal, két ezüsttel és egy különdíjjal érkeztek meg Budapestre a fiatal balettnövendékek.

A kép egy videoklip-forgatáson készült, forrás: Magyar Nemzeti Balettintézet FBoldal

kommentek: 0

Tovább olvasom

Rob Woodcox fotográfus képei legalábbis azt bizonyítják, hogy a jó táncos még a gravitációt is legyűri, pláne akkor, ha a megfelelő együttes tagja. Woodcox az unikálist, a mindenkitől különböző és csodálatos emberi testet ünnepli képeivel, a testet, ami egyszerre harmonikus és kiegyensúlyozott, ugyanakkor képes egészen absztrakt formákat is teremteni.

Rob Woodcox: Tree of Life

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az ember, ahogy

Ahogy lélegzik. Ahogy ölel. Ahogy tanul és felejt. Ahogy ront, majd újrakezd. Emanuel Gat 2016-os Sunny című koreográfiájának hála 70 percet tölthetett a Trafó közönsége az élet napos oldalán.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML