A Dayton Balett művészeti igazgatója néhány hónappal ezelőtt különös ötlettel lepte meg az együttes szólistáját, Miranda Dafoet. Felkérte A diótörő című balett főszerepére. Dafoe hosszas hezitálás után igent mondott, így ő lett a tánctörténelem első női Diótörője.

Fotó: Expressions Studios, Courtesy Dayton Ballet

kommentek: 0

Tovább olvasom

November 29-e és január 6-a között harmincszor látható Csajkovszkij legendás mesebalettje az Erkel színpadán. Varázslat, mese és karácsony: a Diótörő éppoly természetes és megunhatatlan "kelléke" ennek az időszaknak, mint a mézeskalács vagy a csillagszóró.

Fotó: Operaház FB oldal

kommentek: 0

Tovább olvasom

A francia múzsa csókja

Vajnonen Párizs lángjai című klasszikus balettje, Thierry Malandain Don Juan című egyfelvonásosa és a Spartacus is látható lesz a Magyar Állami Operaház következő évadában.

Fotó: Nagy Attila/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapesti Operettszínház stratégiai együttműködésének gyümölcse az új Diótörő, amit ifj. Harangozó Gyula rendez.

A kép illusztráció, forrás

kommentek: 0

Tovább olvasom

Miközben a szakma egy része már azért sóhajtozik, hogy essen végre kevesebb szó róla, a filmesek nem tágítanak mellőle: újabb dokumentumfilm készül Szergej Polunyinról.

Fotó: Rankin

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML