Nézőpontot váltani nem könnyű. A véleményünk, a kimondott szavaink, sőt az előítéleteink is segítenek minket abban, hogy eligazodjunk, hogy kiszámíthatóvá tegyük a világot önmagunk és mások számára. Ugyanezek a mondatok viszont gátolhatnak is abban, hogy megtaláljuk az utat a másik emberhez, hogy változzunk és fejlődjünk. Ezt ismerte fel Dana Caspersen, aki koreográfusi tapasztalatát hívta segítségül és egy egészen új, nonverbális konfliktuskezelő módszertant dolgozott ki.

dana caspersen william forsythe

Caspersen projektje: The Exchange. Fotó: Almut Elhardt

kommentek: 0

Tovább olvasom

Koratavasszal megnyitotta kapuit az új Nemzeti Táncszínház, és alig néhány héttel később már az Eiffel Műhelyházban is láthattunk balettelőadásokat - mindkét helyszín hatalmas lehetőségeket rejt a hazai táncélet számára. De mi történik most pontosan az Operaházban és teljesen elkészült-e az Eiffel? Erre ad választ az OperaCafé júniusi adása.

Eiffel Műhelyház Operaház

Fotó: Máthé Zoltán/ MTI

kommentek: 0

Tovább olvasom

Aki nem adja fel az álmait

A Billy Elliot - a Musical több egy könnyed nyáresti programnál. A Billy Elliot igazi emberi hangon szólít meg, megmutat és átkeretez problémákat, motivál és segít dolgozni a saját rögzült előítéleteinken. Újra és újra másképp mutat rá arra, hogy nem a kishitűség viszi előre a világot. Sir Elton John és Lee Hall musicaljét a héten ismét az Erkel színpadán láthatjuk.

Billy Elliot - a Musical

Fotók a cikkben: Nagy Attila, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

kommentek: 1

Tovább olvasom

Ha szenvedély és dráma, akkor pedig Carmen. A Pécsi Balett júniusban ezzel a darabbal érkezik Budapestre, egész pontosan a MÜPA színpadára. Vincze Balázs darabja azonban nem áll meg a szenvedély feltárásánál, hanem megmutatja a vágyból következő elképesztő erejű rombolást is. Ezúttal egy igazi férfi-drámát láthatunk a színpadon.

carmen

Fotó: Körtvélyesi László, Mihály László

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mostanáig csak sejtéseink lehettek, hogyan dolgozik Natalia Osipova azért, hogy minden este elképesztő erővel és professzionalizmussal jelenjen meg a színpadon. De a titkokról mostanában elég gyorsan fellebbennek a fátylak, a Force of Nature című dokumentumfilm pedig lépésről lépésre mutatja be a harminchárom éves táncművész életét.

natalia osipova

Natalia Osipova/ Pure Dance © Rick Guest, stylist Olivia Pomp

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML