Klasszikus tánc, karakter-, sztep- és modern tánc - ebből a négy tárgyból tettek vizsgát a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei május végén. Az OperaCafé adásából kiderül, hogy ki izgult jobban: ők vagy felkészítő tanáraik.

A kép a "Tavaszköszöntő" gálán készült.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Nincs, és ezt a Hong Kong Balett új filmjében be is mutatja! A társulat egy rendhagyó videóval ünnepelte negyvenedik születésnapját. Most végre kiderül, mi köze van a balettnak az emojikhoz, a kosárlabdához és a rózsaszín oroszlánhoz...

Hong Kong Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

Bár a május idén nem a napsütéses tavaszé, szerencsére az Opera repertoárja nem a jóidőhöz, hanem a naptárhoz igazodik, és a Sylvia idén is pontosan érkezett. Seregi balettkomédiája évről évre ugyanazzal a vidámsággal és pajzánsággal feledteti a hosszú, sötét, hideg téli hónapokat.

sylvia

Fotó: Nagy Attila és Pályi Zsófia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Átadták a legjobb és a legprogresszívebb kortárstánc daraboknak járó idei díjakat. Ebben az évben a Majdhaleszidőm és a Beat kapta a Lábán Rudolf-díjat. A Halász Péter-díj a kolozsvári Reactor társulat 99,6% című előadásáé lett.

lábán-díj Halász Péter-díj

Fotón Réti Anna/ Majdhaleszidőm c. előadás/ forrás: http://magyar.retianna.hu/majdhaleszidom/

kommentek: 0

Tovább olvasom

Huszonegyedik alkalommal rendezi meg idén Veszprém A tánc fesztiválját, az egyik legrangosabb hazai táncművészeti tematikájú rendezvénysorozatot. Május 22-26 között a táncszakma átteszi székhelyét a "Királynék városába", hogy eldöntse, kik voltak az idei legizgalmasabb előadók, melyek voltak a legjobb kortárs produkciók, legérdekesebb szakmai kezdeményezések.

Keleti Éva, Eksztázis 1974

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML