Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2021 novemberében Hollerung Gábor felhívta Feledi Jánost azzal, hogy: "2022. december 11-én lenne Stravinsky: Pulcinella. Elvállalod?" Deember 11-én pedig a nagyszerű tánctablók megalkotásának mestere egy végtelenül izgalmas, élőzenés, commedia dell'arte-s, Stravinsky-projektet állít a színpadra.

Foto credit: Feledi-projekt/ innen

kommentek: 0

Tovább olvasom

Duda Éva a táncművészet eszközeivel idézi meg a legendás Frida Kahlo máig inspiratív, nagy hatású energiáját. A Nemzeti Táncszínházzal kooperációban a társulat ezúttal egy rendkívül sokrétű és izgalmas előadásra készült FRIDA, az élet múzsája címmel.

Foto credit: Duda Éva Dance Company

kommentek: 0

Tovább olvasom

Hogyan reformálta meg két rivális táncosnő a balettet a 18. század elején? Miért biztosított a kor viszonyaihoz képest nagy szabadságot a női előadóknak a színházi karrier? Mindezt megtudhatja az, aki meghallgatja a Lábujjhegyen sorozat második előadását.

A kép illusztráció: Darren Aronofsky The Black Swan c. filmjéből.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tizenegy évnyi tanulás és két évnyi táncpedagógiai képzés után, évtizedes színpadi tapasztalattal a háta mögött érkezett Magyarországra Yakovleva Maria, hogy a Magyar Nemzeti Balett principáljaként is bizonyítson. A Mayerling próbáinak idején interjúztunk, most az Opera Café készített vele riportot.

Fotó: Rákossy Péter/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Frida Kahlo élettörténete az lemúlt évtizedben majdnem olyan népszerűvé vált, mint művészete. Duda Éva egy új koncepció mentén foglalkozik Frida Kahlo művészetével: A Frida, az élet múzsája című darabot a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben mutatják be.

Jelenet A kastélyból

Fotó: Dömölky Dániel

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML