Grecsónál táncolhatsz

A ránk nehezedő jelenből rengeteg művész igyekszik kimenteni minket: az elmúlt néhány hétben online előadásokat nézhettünk, online sportolhattunk, sőt Grecsónál is táncolhatunk. A jurányis táncórák így nem maradnak el, és talán a mentális egészségünket is könnyebben őrizhetjük meg.

grecsó zoltán

A fotó Grecsó Zoltán tulajdona.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Három tehetséges "kisbalerina" és három édesanya, akinek a hétköznapjait meghatározza a balett, a tánc és a mozgás iránti rajongás. Hogyan lettek a lányokból céltudatos, kitartó növendékek? Mit éreznek az anyukák, amikor látják a gyerekeiket a próbateremben és a színpadon? Dilemmákról, balettről és persze a gyerekekről beszélgettünk a három édesanyával, Dési Mariann-nal, Epres Pannival és Kövesdi Mónikával.

Fotó: Nagy Attila/ A képen Ruip Katica. A kép a Magyar Nemzeti Balettintézet tulajdona.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Legalábbis a "Táncosok és kutyák" címet viselő fotósorozat ötletgazdái biztosan ezt gondolták. Kelly Pratt Kreidich és Ian Kreidich száz táncművészt fotóztak le kutyákkal, megmutatva, hogy mennyire izgalmas és szép az ember és az állat közös mozgásának dinamikája.

Acee Francis Laird és Gandalf

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy igazi "koreodrámával" lepi meg a közönséget a Magyar Nemzeti Balett együttese márciusban: érkezik a Laurencia, Michael Messerer látványos és hatalmas érzelmeket megmozgató koreográfiájával.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balett a spiccen

Egy leendő táncművész életének egyik legfontosabb pillanata, amikor először húzhat spicc-cipőt a lábára. Ezt a percet évek kemény munkája előzi meg. De hogyan tudják elviselni a folyamatos spiccen járást éveken keresztül? Miért éppen ez a különleges cipő lett a klasszikus balett egyik legfontosabb kelléke?

Fotó: Henry Leutwyler/ Misty Copeland

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML