Egy balett óriási drámák nélkül, amiben a táncművészek csirkéket, kakasokat alakítanak, amelyben még egy póniló is megjelenik a színpadon. A rosszul őrzött lány kétszázhúsz éve van színpadon, rengeteg változatát ismeri a balettirodalom. A Magyar Nemzeti Balett együttese most a legismertebbet, Sir Frederick Ashton koreográfiáját játssza a közönségnek.

a rosszul őrzőtt lány

Balázsi Gergő Ármin, Melnik Tatiana és Rónai András/ fotó: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tánc és cirkusz csókja

Mi az a "cirque danse"? Mit tud kezdeni egy artista egy kortárs táncossal? Ugyanez hogyan zajlik többes számban? A rövid válasz így hangzik: ismét Non Solus a Müpában.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A rosszul őrzött lány (eredeti címén La Fille mal gardée) egyike a balett-repertoár legrégebbi darabjának, rengeteg átdolgozást, újraértelmezést élt meg, mióta a 18. században először bemutatták. A darab a magyar közönség számára sem ismeretlen, először 1971-ben mutatta be a nemzeti együttes, idén október végén láthatjuk újra színpadon. A betanító balettmesterrel, Jean-Christophe Lesage-zsal beszélgettünk.

Fotók: Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mi - vagy ki - a goblin? Hogyan dolgozik egy koreai kortárs tánctársulat? Elmossa-e a fizikai művészet a nyelvi és kulturális megértés határait? JI Kyungminnal, a Goblin Party alapító tagjával beszélgettünk az együttes budapesti premierje kapcsán.

Goblin Party/ Ezüst kés

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mindenkinek dacolnia kell a környezettel néha, hogy megvalósítsa az álmait. Mindenki tehetséges valamiben. Mindenki képes egy kicsit megváltoztatni a családját, a barátait, a környezetét, ha igazán fontos ügy mellett érvel. A Billy Elliot - a Musical három év után búcsúzott a magyar közönségtől az Erkel Színházban szeptember végén.

billy elliot - a Musical

Fotók: Nagy Attila, Berecz Valter

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML