Help Sales ÁSZF

Búcsú a téltől

Még egy utolsó - környezetért aggódó - pillantást vessünk a télre, aztán indulhat a tavasz, a hosszú esték, és folytatódhat a várakozás, hátha a szabad tér majd több kulturális eseménnyel kecsegtet minket. Ez a pillantás a befagyott FInn-öböl jegét pásztázza majd, a jégen pedig egy balerinát, Ilmira Bagrautinovát, a Mariinszkij Színház táncosnőjét.

Részlet a videóból.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Don Juan ezúttal megsokszorozva tért vissza közénk, ráadásul már a halálból. A Magyar Nemzeti Balett együttese online mutatta be Thierry Malandain koreográfiáját.

Don Juan Thierrey Malandain

Fotó: Magyar Állami Operaház/ Kummer János

kommentek: 0

Tovább olvasom

Saját társulata tavasszal öt hónapnyi pihenőre kényszerült a koronavírusjárvány miatt, de Thierry Malandain nem állt meg, két új balett kreálására használta fel azt az időt. A világhírű francia koreográfus először dolgozik a Magyar Nemzeti Balett együttesével, és életében először próbál be úgy darabot, hogy nem látja munka közben a táncosok arcát. A Budapesten dolgozó koreográfussal erről a különleges évről és a szombati premierről beszélgettünk.

don juan thierry malandain mnb

Fotón: Thierry Malandain

kommentek: 0

Tovább olvasom

Először maga a koreográfus, Vaszilij Vajnonen tanította be a budapesti operaházi társulatnak a Párizs lángjai című darabot 1950-ben. Számos kritikai lap írt az akkori premierről és a tíz évvel későbbi felújításról. Ezeknek a korabeli újságoknak a segítségével próbáltuk jobban megérteni, miért szereti a világ a Párizs lángjait.

Fotó: Rákossy Péter/ Magyar Állami Operaház (2021februárja)

kommentek: 0

Tovább olvasom

A COVID-időszak talán legnagyobb kihívása egy táncos számára az, hogy mentálisan és fizikailag is formában maradjon - állítja Michael Messerer koreográfus és balettmester, akit korunk egyik legkiválóbb tanáraként tart számon a balettvilág. Messerer a Don Quijote és a Laurencia után most a Párizs lángjai című darabot állítja színpadra. Portré.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML