Bár a május idén nem a napsütéses tavaszé, szerencsére az Opera repertoárja nem a jóidőhöz, hanem a naptárhoz igazodik, és a Sylvia idén is pontosan érkezett. Seregi balettkomédiája évről évre ugyanazzal a vidámsággal és pajzánsággal feledteti a hosszú, sötét, hideg téli hónapokat.

sylvia

Fotó: Nagy Attila és Pályi Zsófia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Átadták a legjobb és a legprogresszívebb kortárstánc daraboknak járó idei díjakat. Ebben az évben a Majdhaleszidőm és a Beat kapta a Lábán Rudolf-díjat. A Halász Péter-díj a kolozsvári Reactor társulat 99,6% című előadásáé lett.

lábán-díj Halász Péter-díj

Fotón Réti Anna/ Majdhaleszidőm c. előadás/ forrás: http://magyar.retianna.hu/majdhaleszidom/

kommentek: 0

Tovább olvasom

Huszonegyedik alkalommal rendezi meg idén Veszprém A tánc fesztiválját, az egyik legrangosabb hazai táncművészeti tematikájú rendezvénysorozatot. Május 22-26 között a táncszakma átteszi székhelyét a "Királynék városába", hogy eldöntse, kik voltak az idei legizgalmasabb előadók, melyek voltak a legjobb kortárs produkciók, legérdekesebb szakmai kezdeményezések.

Keleti Éva, Eksztázis 1974

kommentek: 0

Tovább olvasom

Hagyományosan április 29-én, a Tánc világnapján adják át az évad legfontosabb táncszakmai díjait. Melnik Tatjana lett az évad legjobb női táncművésze, Lee Yourim a legjobb pályakezdő, Balázsi Gergő Ármin az évad legjobb férfi táncművésze, Felméry Lili pedig a "NAGY Alakításért" díjjal térhetett haza tegnap este.

táncszakmai díjak

Fotó: Emmer László

kommentek: 0

Tovább olvasom

Balettműhely az Erkelben

A világnapok mindig tökéletes alkalmat adnak arra, hogy olyan helyekre jussunk el, ahova egyébként talán nem sikerülne, és ránk találhassanak azok az információk, amik egyébként elsüvítenek a fülünk mellett ebben a gigantikus médiazajban. Április 29-e pedig az a világnap, ami a táncszínpad kulisszái mögé vezet minket.

Fotó: Hrotkó Bálint CAFe Budapest/ Magyar Nemzeti Balett, Triple Dance

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML