Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ balettirodalmában nagyon ritka a megtörtént eseményeket valóságigénnyel feldolgozó koreográfia. A Mayerling egyik különlegessége éppen a téma valódisága, és annak történelmileg korrekt feldolgozása. Arról, hogy a karakterek megépítéséért keményen küzdő balettművészek hogyan dolgoznak és hogyan pihennek, az Opera Café készített anyagot.

Fotó: Magyar Állami Operaház/ Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet hat évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a tehetséges, táncolni vágyó gyerekek előtt. Az első évad 76 növendékkel indult, 2022-ben már százhúszan vannak. Az Opera Café az évnyitón forgatott.

Forrás: MNBI/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Nemzeti Táncszínház új rovatot indított, melyben Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész navigálásával tánc-és zenetörténeti kulisszatitkok és rejtélyek nyomába eredhetnek az érdeklődők. Az első rész témája a "végzetes pálca". A második alkalom a balett megszületését tárgyalja majd.

Forrás itt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egy tél, amit érdemes várni

Számos izgalmas előadással bővül a Müpa téli tánckínálata, visszatérnek népszerű tánc- és újcirkuszi produkciók, és újabb fejezettel folytatódnak a már megszokott sorozatok is. Szeptember végén már lehet tervezni a decembert.

Fotó: Nagy Attila/ Müpa

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balett ismét műsorra tűzte talán legsikeresebb Seregi-koreográfiáját, a Makrancos Katát. Az első előadás Katája Carulla Leon Jessica, Petruchioja Leblanc Gergely, Biancája Felméry Lili, Lucentioja pedig Timofeev Dmitry volt.

Makrancos Kata MNB

Fotó: Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML