Idén is tarolt a Magyar Nemzeti Balettintézet csapata a bécsi VIBE nemzetközi versenyen, ezúttal egy arannyal, két ezüsttel és egy különdíjjal érkeztek meg Budapestre a fiatal balettnövendékek.

A kép egy videoklip-forgatáson készült, forrás: Magyar Nemzeti Balettintézet FBoldal

kommentek: 0

Tovább olvasom

Rob Woodcox fotográfus képei legalábbis azt bizonyítják, hogy a jó táncos még a gravitációt is legyűri, pláne akkor, ha a megfelelő együttes tagja. Woodcox az unikálist, a mindenkitől különböző és csodálatos emberi testet ünnepli képeivel, a testet, ami egyszerre harmonikus és kiegyensúlyozott, ugyanakkor képes egészen absztrakt formákat is teremteni.

Rob Woodcox: Tree of Life

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az ember, ahogy

Ahogy lélegzik. Ahogy ölel. Ahogy tanul és felejt. Ahogy ront, majd újrakezd. Emanuel Gat 2016-os Sunny című koreográfiájának hála 70 percet tölthetett a Trafó közönsége az élet napos oldalán.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet fiatal növendékei március utolsó vasárnapján mutatták be tudásukat a nagyközönségnek a Magyar Nemzeti Balett Berni úti székhelyén. Évről évre egyre több a jelentkező az Opera balettiskolájába, a Magyar Nemzeti Balett által indított klasszikusbalett-előkészítő tanfolyam új évfolyamára már szombat óta felvételiznek a leendő művészpalánták. Az elmúlt év tapasztalatairól kérdeztük Csonka Roland táncpedagógust, a "Tavaszköszöntő" gála vezető szervezőjét.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Kisütött a nap, máskor kezdődik a reggel, egyre több a futó és a bringás, sőt indul a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál is. Április 5-től egy darabig nem lesz szabad estéje annak, aki szereti a balettet, a kortárs táncot, az újcirkuszt és a néptáncot.

BTF

Mariinszkij Színház, Hamupipőke

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML