Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Hogyan lehet táncelőadással megszólítani a gyerekeket? Veszélyesebb-e ismert művet feldolgozni mint újat csinálni? Mi történik a rókalyukban? Fodor Zoltán koreográfus gyakran nyúl közismert témákhoz, évente egy gyerekelőadást is rendez. Most társulatával, az Inversedance-szel a Vukot dolgozta fel a Müpában. Interjú.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tizenkét perc szerelem

Tizenkét perc: Spala Korinnának és Baranyai Balázsnak épp ennyi ideig tartott, hogy elmondjon mindent szerelemről, vágyról, kegyetlenségről, akaratról, szédülésről és elválásról. Brutális tizenkét perc volt, amellyel a Kreatív Kolónia megnyílt a Liliom utca egyik parkolóházának hatodik emeletén.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Jonathan Hollander által 37 éve alapított Battery Dance Company harmadszor vendégszerepel Magyarországon - a Nemzeti Táncszínház és a MU Színház után Pécsett, most pedig a budapesti Átrium Film-Színházban mutatkozott be a New York-i társulat második koreográfus-nemzetsége. A nagy elvárások gyakran csalódással járnak együtt. Most is így történik-e?

Fotók: bdc.com

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén április 19-én indul és tíz napon át tart a Budapest Táncfesztivál. Házigazda a Nemzeti Táncszínház, de mint minden évben, nem csak a várban, hanem a Müpában is lesznek előadások. Például az év legnagyobb táncünnepének gálaestje, április 29-én. Könnyen táncmérgezést kaphatunk, úgyhogy segítünk válogatni.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mi az, hogy végtelen?

Fotók: Artus Stúdió Facebook

Szokatlanul szigorú arccal osztják a jegyet a Trafóban, semmi lazaság, semmi majd elférsz a lépcsőn, már a belépéskor vágni lehet a feszültséget az előcsarnokban. Kevesen ácsorognak ott, mégsincs hely. Olyan érzés, mintha a tegnapi kényelmes kabát ma feszülne, mintha nem pontosan követné az arcbőr a megszokott vonásokat, mintha kicsit minden hajszál kifelé húzná a hagymákat. S hogy az előadás már elkezdődött a belépéskor, csak később esik le, amikor ülök egy színháztérbe rendezett kávézóasztalnál, hibiszkuszteát szürcsölve és nézem a vetítést a fekete falon a Trafó tereiről.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML