Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bozsik 45

Fotó: revizoronline.hu

A legfelkavaróbb, legismertebb, ugyanakkor legmegosztóbb kortárs táncművész és koreográfus, Bozsik Yvette 45 éves. Alig múlt 16, mikor elkezdte szétfeszíteni a magyar tánckultúra kereteit és a Természetes Vészek Kollektíva élén megmutatta, milyen a nyolcvanas éveke avantgarde-ja a táncban. Megkérdőjelezhetetlenül sikeres alkotó, miközben darabjai finoman szólva sem kiegyensúlyozott színvonalon készülnek. Egészen a Trafó-fiaskóig nem voltak körülötte különösebb botrányok - csak a szakmában okozott felfordulást. Egyszerre nyers újító és nagy követő - s e kettőnek olyan elegye, ami kitörölhetetlenné teszi nevét a magyar kultúrából.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Cipősarokgyilkos

Erotika és erőszak, szerelem és düh, kéj és birtoklásvágy - az Argentin Tangó Táncszínház mindent megtett, hogy a Casa del Tango című előadásába besűrítse az összes lehetséges klisét. Eredmény? Vastaps.

Fotó: Nemzeti Táncszínház, Boczkó Tamás

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tánc a Szigeten

Fotó: Trafó

Bár a Szigetre alapvetően nem a kortárs tánc vonzza a népet, az Összművészeti Színpad évről évre egyre több embert vonz a többi sátorból. Idén sem lehet kihagyni az utcaszínházat, lesz persze lenyűgöző cirkusz és gyerekkori búcsúkat idéző vurstli, meglepetésként pedig feltűnnek a nevettető és meghökkentő, "sétáló" utcaszínházi előadások is.

Aki kortárs táncra vágyik, este 10-kor toporogjon a színpad előtt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Képeslap az 1920-as évekből

Bús, de szenvedélyes dallam, szaggatott mozdulatok, erotikától túlfűtött, mégis melankolikus hangulat - kevés ellentmondásosabb világ van, mint a tangó világa. Azt pedig végképp nehéz elhinni, hogy a német telepeseknek köszönhetjük ezt a buja, ösztönös táncot. Végigvesszük a tangó a történetét, majd a legnevesebb magyar párost, Kulik Johannát és Josip Bartulovicot kérdezzük táncról, erotikáról és életérzésről. Tényleg a legjobb stresszoldó a tangó?

kommentek: 1

Tovább olvasom

A fogyatékkal élő embereknek nincs szavuk a társadalmunkban, nem tudják kellő súllyal képviseltetni magukat sem a kulturális, sem a politikai életben - állítja a világ egyik leghíresebb francia származású koreográfusa, Jérôme Bel, aki idén, a HORA Színházzal közösen hozta létre a Disabled Theater (Rokkant színház) című darabot. Az idei ImpulsTanz fesztivál egyik legnagyobb büszkesége ez a különösnek tűnő, de mégsem annyira szokatlan témaválasztás.

Foto:2012.ruhrtriennale.de

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML