Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nők az élen

Vajon a balettéletben is annyira szokatlan és feszültségekkel teli, ha egy nő vezető szerepet kap, mint amennyire a politikában vagy az üzletben az? A kortársban ez a kérdés már nem vetődik fel, de a klasszikus magában hordja a férfiközpontúságot, a hierarchiát. Éppen itt az ideje, hogy megismerkedjünk az ellenpéldával, a gyönyörű és keménykezű Tamara Rojo-val. Nőnap alkalmából.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Négy nő  - egyről

Iszonyatos halált érdemlő prostituált? Vagy szerelméért az életét is áldozó, naiv nő? Csak egy gyenge, bukott ember? Esetleg egy buta liba, aki képtelen számba venni tetteinek következményeit? Manon Lescaut története már lejegyzésekor is felkavarta az olvasói erkölcsöket, ahogy erről korábban már írtunk. A gyönyörű nő, aki beleszeret a tökéletes és elbűvölő férfiba, de elhagyja egy másikért, aki se nem tökéletes, se nem igéző, viszont hihetetlenül gazdag, csak kevesekben ébreszt szimpátiát. Az persze más kérdés, hányan döntenének úgy, mint ő. Manon sorsa persze végül igazolja, hogy a szerelem fontosabb a pénznél, a hűség pedig erősebb a halálnál is. De vajon a mai nők mennyire Manonok? Mennyire Manonok azok a nők, akik most a színpadon az ő bőrébe bújtak? A négy szereposztás négy női főhősét kérdeztük, a bemutató után.

Fotók: Nagy Attila, Pályi Zsófia

kommentek: 3

Tovább olvasom

"A perfekcionizmus csak egy elmélet. Nem lehetsz tökéletes ember, nem lehetsz tökéletes művész, sem tökéletes férj vagy apa, valószínűleg én sem vagyok az. De a napi rutint azzal a reménnyel csinálod végig, hogy mégis, egy kicsit mindig jobb lehetsz" - a Cizitzens of Humanity sorozatában Mikhail Barisnyikov vallott ezekkel a szavakkal önmagáról. Az a Barisnyikov, akit az orosz balett legnagyobbjaival, a balettörténelem ikonjaival, Nyizsinszkijjel és Nurejevvel említenek egy lapon a kritikusok.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A sóvárgás ára

Manon gyönyörű, törékeny, romlott szelleme évszázadok óra kísért - ott van Bovarynéban, Anna Kareninában, de ott van minden megvágyott, luxusra ítélt, tökéletesre faragott celebben, ott lapul a szürke ötven árnyalatában.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Milyen a Férfi? Egyáltalán: férfi vagy Férfi? Hódító szemétláda, érzelmes és líraian gyöngéd szerelmes, vagy valami egészen más? Kegyetlen vagy gyönyörű? A Fiúk soha nem fog kimenni a divatból. Minél közelebb lépünk, annál kevésbé értjük. És annál lenyűgözőbb ez az univerzum. Frenák 1998-as első verziójából most újabb, felújítottabb érkezik a Trafó színpadára.

Fotó:Trafo.hu

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML