Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Nőnapon, március 8-án mutatjátok be a Gyöngyszólamot a Nemzeti Táncszínházban. Három koreográfus (Furik Rita, Horváth Zsófia és Kocsis Enikő) különálló alkotására számíthatunk, vagy egymásra építkező etüdökre?

kommentek: 0

Tovább olvasom

Álmodban egyedül vagy, magányosan. Álmodban kiszolgáltatott vagy. Álmodban kibeszélsz mindent, szörnyeket és gnómokat teremtesz, majd rácsokkal zárod el a menekülés útját. Csak egy kérdés van: mikor vagy ébren?

kommentek: 0

Tovább olvasom

Alig jut ideje a kutyáira, pedig kettő is van belőlük. Fiatal, korát és törékeny alkatát meghazudtoló módon eltökélt. Érdemes művész. Tavaly márciusban új életet kellett kezdenie - az egri anyaszínház nem bírta elviselni az általa vezetett tánctagozat önállóságát. A színház kapui azóta sem nyíltak ki - viszont a Nemzeti Táncszínházé igen. Most táncosként és koreográfusként is látható.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Már a 17. században is imádták az áttetszően selymes bőrű, ártatlanul, ugyanakkor kiszolgáltatottan pihegő tizenéves kislányokat csodálni, s nincs ez másképp ma sem - egy mese, ami nem veszített a vonzerejéből négy évszázada: a Csipkerózsika.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A sztereotípiák márpedig segítenek eligazodni az életben, mondogatta anyám szigorú tekintettel, miközben szaggatta a grízdarát a levesbe. Mindig hozzátette azt is, hogy csak akkor kezdj el grízdarát szaggatni, édeslányom, ha már végképp senki nem csinálja meg helyetted. Az anyák igazát tesztelni pedig kötelező. Alaposan és mindenre kiterjedően kell megfigyeln ia táncospéldányokat, mielőtt bárhová is bújna velük az ember lánya. Vagy fia.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML