Június 20-án Győrbe érkezik Venekei Marianna első egész estés koreográfiája, A vágy villamosa. A darabot tavaly június 17-én mutatta be a Magyar Nemzeti Balett együttese az Erkel Színházban, idén pedig a XIV. Magyar Táncfesztivál keretein belül láthatja a győri közönség.

Fotó: Csibi Szilvia, Nagy Attila, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

 

A XIV. Magyar Táncfesztivál idén  június 18-ától várja a tánc iránt érdeklődőket Győrben, rendezője a Győri Balett együttese. A professzionális társulatok a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, az alternatív, kísérletező előadások pedig a stúdiószínpadként szolgáló Kisfaludy teremben mutatkoznak be. De itt is lesznek csalogató szabadtéri kísérőprogramok: a 2016-ban megújult arculatú szabadtér ingyenes programokkal várja az érdeklődőket, a IV. Gyermek Táncfesztivál pedig a legkisebbeket.

A program idén is gazdag, a szervezők célja szerint "az idei sűrű program átfogó képet ad a magyar és Közép-európai táncéletről, melyet ezúttal is a Győri Balett legújabb bemutatója nyit meg. A Pianoplays etűdök Liszt és Wagner műveire című előadást Velekei László koreográfiája fémjelzi, melyet Balázs János élő zongora játéka tesz teljessé. A Győri Balett rajongói egy másik premiert is láthatnak, Sebestyén Bálint ezúttal koreográfusként az Antigoné című táncdrámát vitte színpadara, melyre az Imre Zoltán Program díjazottjaként nyílt lehetősége" - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

A teljes program elérhető ebben a műsorfüzetben.

A vágy villamosának történetéről már írtunk itt, Venekei Mariannától pedig azt is megtudtuk a bemutató előtt tavaly, hogy miért dönt olimpiai rekordot Blanche.