Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Koincidencia. Koincidencia, ha sétálsz az utcán és eszedbe jut, ahogy Judit kéri a kulcsot a Kékszakállútól, majd bekanyarodik egy autó előtted, s döbbenten látod, a rendszáma betűit: BAR. Koincidencia, ha találkozol egy régi ismerőssel eztán, aki Párizsból jött haza, a városból, ami gyászba borult és meséli, nem megy el a pénteki Bartók-előadásra a francia főváros operájába. Coincidance, ha ír és kortárs keveredik, dolgok vagy események találkozása, látszólag ok nélkül. Coincidance, pláne, ha A széttáncolt cipellők éppen a kedvenc gyerekkori meséd volt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Élsz-e vagy sem

Nem azért élek, hogy táncoljak. Ha valamit ki akarok fejezni, akkor a mikéntje attól függ, mi van épp a kezemben: ha toll, vers lesz belőle, ha vászon van előttem, festmény, ha viszont tér van körülöttem, akkor tánc - Japán kultikus koreográfusa, Saburo Teshigawa mondta ezt. A hétvégén láthatjuk ezt a teret és őt magát a Trafóban.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az első topmodell, Sissi

Menekült a paprazzik elől, a Monarchia rendőrei tartották távol az embereket onnan, ahova megérkezett, gyönyörű volt és egocentrikus. Egész Európából vándoroltak Bécsbe, hogy csak egy percre láthassák, de arcát általában legyezője mögé rejtette. Senki nem tudta, hogy retteg, senki nem látta, hogy remeg, ha végig kell mennie Schönbrunn ösvényein. A hetedik kerület most Sissi mítoszához illő tánchetet szervez, izgalmas, mély és felkavaró előadásokat hoz Budapestre.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Női testek történelme

A balett egy nő - ezt Balanchine, az utánozhatatlan orosz koreográfus mondta, aki az amerikai művészetnek adományozta a balett műfaját. De milyen az igazi, tökéletes, táncra született női test?

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Sóvirág meséje

Éva és Emese - Emese és Éva. A nő születése, története és örök meséje. Hogyan lehet feldolgozni a múltat, ha az embert fiatalon halálra ítéli a történelem? Hogyan lehet beszélni a borzalomról gyűlölet és félelem nélkül? Mit lehet tenni, hogy soha többé ne történjen a holokauszthoz fogható iszonyat? Interjú Fahidi Évával és Cuhorka Emesével, akik kérdeznek és válaszolnak a Sóvirágban.

kommentek: 1

Tovább olvasom

HTML