Mi lehetne izgalmasabb egy új Polunyin-Hozier videóklipnél? Talán csak egy olyan Polunyin-Hozier etüd, amiben nemcsak egy Polunyin van. A "balett fenegyereke", a világhírű "tetovált táncos" a Take Me to Church után (ami a mi blogunk valaha legtöbbször nézett videója volt)  most megmutatta, milyen is az ő valódi arca. 

szergej polunyin

Forrás és Polunyin életrajz itt

 

Szergej Polunyinról nem lehet eleget írni. Szokatlan karrierje és meghökkentő új projektjei, másrészt viszont elsöprő tehetsége nem hagyja, hogy szem elől tévesszük. Persze a személyében rejlő önellentmondás, a klasszika és a nonkonformitás, a társadalmi normákkal való folyamatos dacolás is megérdemel mindig néhány bejegyzést. 

A "tetovált táncos", a "balett fenegyereke", aki már túl van egy önéletrajzi ihletettségű alkotáson is, sőt nem egy filmes szerepen, Hollywood csillogásán, most visszatért a legnagyobb sikeréhez, a Take Me To Church című kliphez és alkotótársához, Hozierhez.

szergej polunyin

Fotó: Rankin

Idén szeptemberben jelent meg Hozier egy négy számból álló EP-t Nina Cried Power címmel (egy hosszabb alkotói elvonulás után). Ezen már hallható volt a dal, aminek feldolgozása most novemberben vált elérhetővé. 

Hozier és Polunyin nem tettek úgy, mintha ez lenne az első közös munkájuk. Folytatták a megszokott nyelvet, a terek szimbolikus jelentésének hangsúlyozását, a belső démonnal való hadakozás témáját. 

Csak most nincs, aki segíthetne. Csak Polunyin van. A megosztott, a félelmekkel teli, a zaklatott, a jót akaró, a bizonytalan, a dühös, a traumáktól szenvedő. Aki vagy képes önmagát választani a végén vagy nem...

szergej polunyin

Persze mindketten éltették a másikat a közös munka után, nem is alaptalanul: Hozier korszakos zseninek, generációja legjobbjának nevezte a balettművészt, Polunyin pedig nemes egyszreűséggel egy inspiráló remekműnek tartja a dalt. És amit a dal nem mond el pontosan, de izgalmasabb, ha tudjuk: Hozier a dalszövegben barátnője mozdulatairól énekel.

Egy kérdés marad csak a végére: melyik Polunyin győz a végén? Az, aki fél, gyenge és befolyásolható, de tiszta, vagy aki erős, magabiztos, de gonosz? Fény vagy árnyék? Élet vagy halál? Nézzük meg.