A tetovált testű, nyers modorú, nyugtalan zseni, akit a balett "rossz fiújaként" tart számon a sajtó, végre elérte, amire mindig is vágyott. Szergej Polunyin két főszerepet is kapott Hollywoodban. Azt pedig egyelőre csak remélhetjük, hogy színészként legalább olyan izgalmas lesz, mint táncosként.

Fotó: Jacob Sutton | Numéro Homme

 

Polunyin egyszerűen mindig kavar egy kis (inkább nagyobb) vihart a táncszakmában: 22 évesen, sértődötten kisétál a londoni Royal Balett próbaterméből, mert úgy érzi, hogy nem kap elég támogatást és persze reflektorfényt (erről már írtunk itt), majd lenyilatkozza, hogy csak és kizárólag azért kezd újra táncolni a kudarc után, mert valamiből ki kell fizetnie a számláit.

Fotó: Сергей Сараханов @Sergei Sarakhanov

Majd forgat egy klipet 2014-ben David LaChapelle-el, ami egy pillanat alatt az egész világon ismertté teszi. Nem is véletlenül.

Pimaszul fiatalon arra is képes, hogy egy önéletrajzi filmbe forgatásába fogjon: ez a Dancer, amiről szintén írtunk. Mindeközben tényleg táncol –ki tudja, hogy még mindig a megélhetés motiválja-e ebben főként –, jelenleg Igor Zelensky szárnyai alatt a müncheni Bayerisches Staatsbalett társulatánál, de barátnője, Natalia Osipova kortárs darabjaiban is vállal szerepet.

Fotó: Russian Balett Insider, innen

Most pedig elcsábítja Hollywood: Polunin bejelentette, hogy két filmben is szerepet vállalt. Egy kémfilmben játszik majd együtt Jennifer Lawrence-szel, aki egy balerinából orosz kémmé avanzsáló nőt alakít majd, és szerencsétlenségére beleszeret egy CIA-ügynökbe. A film címe Red Sparrow.

Fotó: Danil Golovkin for snob.ru

A másik film sokak kedvence, a klasszikus detektívregény, az Orient Express. Ebben együtt láthatjuk majd a vásznon Johnny Deppel, Penelope Cruzzal és Judi Dench-csel. Azt nem árulta el Polunin, hogy ő milyen szerepekben tűnik fel, de nyilván drukkolunk, hogy láthassuk táncolni is – bármilyen körülmények között. Az 1974-es film újrarendezését Kenneth Branagh-ra bízták a producerek.