Juronics Tamás idén töltötte be 50. életévét, Credo című koreográfiájában ezúttal minden alkotásnak forrását keresi. Abból merít, ami "adatott": művészi és konkrét értelemben is.

credo szegedi kortárs balett budapest táncfesztivál

Fotó: Tarnavölgyi Zoltán

kommentek: 0

Tovább olvasom

Egyazon napon nyitja meg kapuit a Nemzeti Táncszínház épülete és kezdődik el a Budapest Táncfesztivál. Február 15-én egy zártkörű gálával indul el a két hétig tartó fesztivál, az első budapesti premier, a Győri Balett produkciója szombat este látható majd.

Fotó: Magyar Nemzeti Balett/ Turning Point

kommentek: 0

Tovább olvasom

A kis házikókban idén is mézeskalács, sült gesztenye, forralt bor és forró tea kapható majd, ahogy minden tradicionális karácsonyi vásárban. A Diótörő-fesztiválon azonban az Operaház művészei szolgálják fel mindezt a vendégeknek, miközben zenével és tánccal is szórakoztatják az Erkel Színház előtti tér látogatóit.

2013-ban így nyílt meg a fesztivál.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc mindenkié. A kortárs is mindenkié. A kortárstánc így hatványozottan mindenkié. Huszadik éve minden május csúcspontja A tánc fesztiválja.

Keleti Éva: Extázis/ A tánc fesztiváljának ikonikus plakátja

kommentek: 0

Tovább olvasom

Japán nőkkel lázad

A butoh az a tánc, amit szeretni lehet, kell, és most már szabad is. A káosz inspirálta, a düh és a fájdalom motiválta, a szépség finomította a "földtáncot", ami egyszerre vet föl és old meg olyan társadalmi problémákat, ami Japánban így lehet földolgozni. Szublimált, sűrű és mély: a butoh egyszerre színház, tánc és persze bizonyos elemeiben harcművészet is. Idén a Trafóban és a Nemzeti Táncszínházban is lesz belőle jócskán. Az Itt van Japán! fesztivált az Érintéspont Művészeti Alapítvány szervezi.

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
1234

HTML