A kis házikókban idén is mézeskalács, sült gesztenye, forralt bor és forró tea kapható majd, ahogy minden tradicionális karácsonyi vásárban. A Diótörő-fesztiválon azonban az Operaház művészei szolgálják fel mindezt a vendégeknek, miközben zenével és tánccal is szórakoztatják az Erkel Színház előtti tér látogatóit.

2013-ban így nyílt meg a fesztivál.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A tánc mindenkié. A kortárs is mindenkié. A kortárstánc így hatványozottan mindenkié. Huszadik éve minden május csúcspontja A tánc fesztiválja.

Keleti Éva: Extázis/ A tánc fesztiváljának ikonikus plakátja

kommentek: 0

Tovább olvasom

Japán nőkkel lázad

A butoh az a tánc, amit szeretni lehet, kell, és most már szabad is. A káosz inspirálta, a düh és a fájdalom motiválta, a szépség finomította a "földtáncot", ami egyszerre vet föl és old meg olyan társadalmi problémákat, ami Japánban így lehet földolgozni. Szublimált, sűrű és mély: a butoh egyszerre színház, tánc és persze bizonyos elemeiben harcművészet is. Idén a Trafóban és a Nemzeti Táncszínházban is lesz belőle jócskán. Az Itt van Japán! fesztivált az Érintéspont Művészeti Alapítvány szervezi.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tánc a Szigeten

Fotó: Trafó

Bár a Szigetre alapvetően nem a kortárs tánc vonzza a népet, az Összművészeti Színpad évről évre egyre több embert vonz a többi sátorból. Idén sem lehet kihagyni az utcaszínházat, lesz persze lenyűgöző cirkusz és gyerekkori búcsúkat idéző vurstli, meglepetésként pedig feltűnnek a nevettető és meghökkentő, "sétáló" utcaszínházi előadások is.

Aki kortárs táncra vágyik, este 10-kor toporogjon a színpad előtt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Hétfőtől hat estén át várja a kortárs táncért lelkesedőkat a MOHAFESZT, a Mozdulatművészeti Stúdió első fesztiválja. A Mozdulatművészetek Házában performanszokat, vetítéseket, koncerteket és kiállításokat tartanak. Csak lazán, ez a mottó - a szervezők azt ígérik, nem lesz semmiféle feszülés, semmi kötöttség.

Fotó: Mándy Ildikó Társulata, a (Lady) Macbeth-ek című előadás

kommentek: 0

Tovább olvasom
«
1234