Tánc a Szigeten

Fotó: Trafó

Bár a Szigetre alapvetően nem a kortárs tánc vonzza a népet, az Összművészeti Színpad évről évre egyre több embert vonz a többi sátorból. Idén sem lehet kihagyni az utcaszínházat, lesz persze lenyűgöző cirkusz és gyerekkori búcsúkat idéző vurstli, meglepetésként pedig feltűnnek a nevettető és meghökkentő, "sétáló" utcaszínházi előadások is.

Aki kortárs táncra vágyik, este 10-kor toporogjon a színpad előtt.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Hétfőtől hat estén át várja a kortárs táncért lelkesedőkat a MOHAFESZT, a Mozdulatművészeti Stúdió első fesztiválja. A Mozdulatművészetek Házában performanszokat, vetítéseket, koncerteket és kiállításokat tartanak. Csak lazán, ez a mottó - a szervezők azt ígérik, nem lesz semmiféle feszülés, semmi kötöttség.

Fotó: Mándy Ildikó Társulata, a (Lady) Macbeth-ek című előadás

kommentek: 0

Tovább olvasom

Alig tíz nappal az idnulás előtt, május 16-án jelentette be Krámer György, a veszprémi színház művészeti vezetője, hogy idén nem lesz pénz A Tánc Fesztiváljának megrendezésére. A 15 éves múltra visszatekintő fesztivál volt az első, ahol a hazai kortárs tánc képviselői megmutathatták és összemérhették magukat. Veszprém bástya volt - még akkor is, ha az elmúlt években a Budapest Táncfesztivál bizonyos szempontból átvette a szerepét. Június 17-én viszont kezdődik az idei második táncfesztivál, Győrben. A kilencedik Magyar Táncfesztivál.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Háromezren látták a Budapest Táncfesztivál programjait, ami azt jelenti, hogy április 19-29. között tíz napon keresztül tizenegy előadáson átlagosan 270-280 néző ült a Nemzeti Táncszínház és a Művészetek Palotájának széksoraiban. Volt három bemutató, egy budapesti és egy magyarországi premier, plusz egy felújítás is.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A természet és az ember közötti távolság gyöngéd felszámolása - ezzel az élménnyel ajándékoz meg a brazil Grupo Corpo koreográfiája, a Sem mim (Nélkülem). A Budapest Táncfesztivál kiemelt vendége idén a brazil hagyományokat és a klasszikus balettre épülő modern tánctechnikát ötvöző társulat, ami működésének közel négy évtizede alatt beírta magát a táncvilág élvonalába.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML