Feltéve, ha egy tengerparti, falak nélküli szobában élsz, vagy egy lenyűgöző színvilágú homokbucka mellett egy gigantikus nagy fekete színpadon. Szergej Polunyint, a tehetségéről és botrányairól egyaránt híres táncművészt ismét Anton Corbijn rendezte. 

Fotó: Anton Corbijn

 

Megszoktuk már, hogy kevesen táncolnak úgy, mint Szergej Polunyin, és talán azt is, hogy kevesen tudják ilyen látványosan, ugyanakkor attraktívan rosszul érezni magukat tánc közben. Polunyin ezúttal Depeche Mode In Your Room című dalára írt koreográfiával tündököl sötéten Anton Corbijn mentális vásznán. 

Az "In your Room" nem egy hagyományos zenei videó, hanem Corbijn hamarosan megjelenő nagydokumentumfilmjének egyfajta teasere. Hiszen érkezik Polunyin életének második része: a Dancer2. 

Az első film Polunin kirobbanó karrierjének első időszakát mutatja be, az utat, ami az angol Királyi Balett valaha volt legfiatalabb táncosává tette, és a csillagának hullását. Corbijn új filmje folytatja a történetet: visszatér oda, ahol a "Dancer" abbahagyta, és követi Polunyin visszatérését a baletthez.

Corbijn Polunin erőteljes szólóját - a koerográfiát Ross Freddie Ray írta - a hollandiai Terschelling hatalmas szélfútta dűnéivel szemben, saját szülőföldjén forgatta. A táncetüd a művész küzdelmeiről szól a balettvilág keretein belül és a személyes életében. Ez a tavaly novemberben leforgatott videoklip már a most készülő film "prelűdje".

Az Antonnal való együttműködés során tanultam meg, egy jó rendező milyen sok réteget mutat meg egyszerre. A tánc, ahogy együtt jelenik meg a természetben,  összefüggésben a zenével különböző textúrákkal rendelkezik a munkájában, minden pillanatnak nagyon mély jelentése van - 

mondta a közös munkáról Polunyin.