Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Maximalista, végtelen munkabírású és kiemelkedően tehetséges - Komarov Alexandr táncművészről ez a három szó jut először pályatársai eszébe. Idén ő nyerte a Solymosi-díjat, amit a Nagy Iván Nemzetközi Balettgálán adtak át.

nagy iván balettgála komarov alexandr

Fotók: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom

Beatles go ...

A Pas de Quatre sorozat évről évre izgalamasabb programot ígér: idén a pécsi és szegedi társulatok mellett a Szlovák Nemzeti Színház balettegyüttese volt a Magyar Nemzeti Balett vendége az Erkel Színházban. A Beatles mellett felcsendült Piazzola zenéje is, a tánctechnikai tudás tiszteletén túl pedig eljuthattunk a házasságkötés misztériumáig.

pas de quatre nagy iván balettgála

Fotó:Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Június 20-án Győrbe érkezik Venekei Marianna első egész estés koreográfiája, A vágy villamosa. A darabot tavaly június 17-én mutatta be a Magyar Nemzeti Balett együttese az Erkel Színházban, idén pedig a XIV. Magyar Táncfesztivál keretein belül láthatja a győri közönség.

Fotó: Csibi Szilvia, Nagy Attila, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tizennégyezer középiskolás vett részt a BalettKalandon, és látta két hét alatt a Total Dance című előadást. Az iskolák és a diákok váratlan lelkesedéssel fogadták a három rövid darabot, a szervezők pedig örömmel nyugtázták, hogy érdemes volt kockáztatni. Arról, hogy miért is volt ez a választás szokatlan, Kiszely Noémit, az Erkel Programiroda vezetőjét kérdeztük.

BalettKaland Opera Total Dance

Fotók: Csibi Szilvia

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén ő kapta az évad legjobb pályakezdőjének járó táncszakmai díjat. Szenvedélyesen szereti a munkáját, néha el is veszíti a kontrollt. Elsőre nem vették fel a Táncművészeti Főiskolára, mégis ő az egyetlen, aki azóta is a pályán maradt. Földi Lea az Opera Café vendége volt.

Földi Lea

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML