Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Moszkvában hős voltam

A júniusi Nagy Iván Balettgálán debütált a Budapesten, de akkor még a neves moszkvai Nagyszínház (Bolsoj) együttesének tagja volt. Most a Magyar Nemzeti Balett társulatával készül fel a New York-turnéra, első szerepét pedig A víg özvegy Danilójaként alakítja majd a Magyar Nemzeti Balett soraiban. Tsvirko Igort kérdeztük balettról, költözésről, változásról és fejlődésről.

MNB Magyar Nemzeti Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

Minden város új színpadot, új energiákat, meghódítandó közönséget jelent - ebben egyetértenek az operaházi művészek. Ahogy abban is, hogy ugyanannyit vannak együtt akkor is, ha Budapesten dolgoznak, mint akkor, ha utaznak: a létező összes idejüket együtt töltik ugyanis. Sarkissova Karina és Leblanc Gergely Brnóban jártak a LOL című darabbal, Balaban Cristina és Majoros Balázs pedig Győrbe készülnek A vágy villamosával.

brno győr magyar nemzeti balett turné

Fotók: Berecz Valter, Nagy Attila, Rákossy Péter/ Mindkét előadás képei a budapesti bemutatón készültek

kommentek: 0

Tovább olvasom

Június 20-án Győrbe érkezik Venekei Marianna első egész estés koreográfiája, A vágy villamosa. A darabot tavaly június 17-én mutatta be a Magyar Nemzeti Balett együttese az Erkel Színházban, idén pedig a XIV. Magyar Táncfesztivál keretein belül láthatja a győri közönség.

Fotó: Csibi Szilvia, Nagy Attila, Pályi Zsófia, Rákossy Péter

kommentek: 0

Tovább olvasom

Idén ő kapta az évad legjobb pályakezdőjének járó táncszakmai díjat. Szenvedélyesen szereti a munkáját, néha el is veszíti a kontrollt. Elsőre nem vették fel a Táncművészeti Főiskolára, mégis ő az egyetlen, aki azóta is a pályán maradt. Földi Lea az Opera Café vendége volt.

Földi Lea

kommentek: 0

Tovább olvasom

Legalábbis megcsodálni, milyen izgalmas lehet az őrület. Pláne, ha másoké, pláne, ha a mások a megőrülést művészi szinten űzik. Három darab, két koreográfus, egy este: a Total Dance májusban az Erkel színpadán.

Fotó: Csibi Szilvia, Nagy Attila, Pályi Zsófia

kommentek: 1

Tovább olvasom

HTML