A tánc története nem csak a szépség, a harmónia vagy éppen a hihetetlen fizikai teljesítmény története. A tánc történetét írja a kor és a közösség, ahol születik, univerzális nyelve tökéletesen alkalmas arra, hogy beszéljen a legnagyobb társadalmi feszültségekről, problémákról. A most készült "Too Many Bodies" című koreográfia többet mond minden szónál az iskolai lövöldözések borzalmáról.

 

Az, hogy táncművészek társadalmi traumákkal foglalkoznak, korántsem meglepő vagy újszerű. De eddig jellemzően érett művészek nyúltak a felkavaró témákhoz, talán példa nélküli, hogy tizenéves alkotók ilyen hatású koreográfiát hozzanak létre, mint a "Too Many Bodies" - írja a Dance Magazine. A táncfilm egy közösségi kampányt kísér, amit a színésznő, Alyssa Milano indított szeptember végén. A kampány  #NoRA hashtaget használja.

Az ötperces filmet Nancy Dobbs Owen koreografálta és kaliforniai fiatal művészek táncolják. A  "Too Many Bodies" végigvezet azokon a félelemmel, szorongással teli perceken, amit a diákok élhetnek át, amikor elkezdődik egy lövöldözés az iskolájukban, és rádöbbennek, az életük forog kockán. Elég egy rossz mozdulat, elég, ha nem találnak menedéket. 

A film alkotói ezért figyelmezetetnek is, ez az alkotás megzavarhatja azok nyugalmát, akiket ért ehhez hasonló trauma. És sajnos az Egyesült Államokban az áldozatok és a traumatizált szemtanúk száma is folyamatosan nő:  az 1999 ápirilisában bekövetkezett Columbine középiskolai mészárlás óta több mint 230 iskolai lövöldözés történt – ahogy erre a számra a rövidfilmben is felhívják a figyelmet.