Valódi, igazi, személyes, szabadtéri táncestekre látogathatunk július közepétől a Nemzeti Táncszínház jóvoltából. Persze megszokhattuk már, hogy az intézmény nem hagy minket tánc nélkül nyáron sem, éveken keresztül mentek a Karmelita udvar táncestjei, de ez most egészen különleges sorozat. Főként azért, mert hónapok óta csak online előadásokat nézhetünk.

Duna Művészegyüttes

Fotó/Forrás: Duna Művészegyüttes

 

A TáncPark ezévi kínálatának középpontjában a folklór áll, azaz a népek táncai. A programsorozatot július 16-án Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg – FlamenKoktél című produkciójával. A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.

Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.

A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazz adaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel.

A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet, és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a „tiszta forrást” megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni.

A nyolc napon át tartó rendezvénysorozat részletes programja itt olvasható.