Podcastok, zenei válogatások és természetesen korábbi táncelőadások váltak elérhetővé a Nemzeti Táncszínház jóvoltából is. Az intézmény a Spotifyon és a YouTube csatornáján keresztül igyekszik szórakoztatni a közönséget.

nemzeti táncszínház karantén

Fotó: Bozsik Yvette/ Szabó Gábor - Origo

 

Az NTSz ON című program keretében, keddenként és csütörtökönként, a Nemzeti Táncszínház Facebook és YouTube csatornáján felvételről láthatók korábban rögzített táncelőadások a magyar táncélet kiválóságainak tolmácsolásában. Néptánc kuriózumok, népszerű kortárs táncelőadások és a különleges műfajok kiválóságai érkeznek otthonunkba a vetítések során –  

mondta el Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A hét többi napján pedig különféle zenei válogatásokkal és nagyinterjúkkal várják az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínház Spotify csatornáján.

A népzenétől kezdve a komolyzenéig, a jazztől a kortárs műveken át a gyermekdalokig, valamennyi zenei műfaj képviselteti magát majd az igazgató várakozásai szerint: 

A Nemzeti Táncszínház közel negyven professzionális együttessel együttműködve állítja össze hétről hétre válogatását, amelyben kibontakozik az a műfaji sokszínűség, ami táncelőadásokat is jellemzi. A táncosok és koreográfusok választásai mellett a Táncszínház kollégái által összeállított playlistet is meghallgathatjuk, illetve feliratkozhatunk a folyamatosan bővülő podcastokra is, ahol a táncvilág nagyjaival, többek között Bozsik Yvette és Novák Ferenc Tata mellett, a Kiss Jánossal készült exkluzív beszélgetéseinket lehet meghallgatni.