A 2021-es trendhez igazodva teraszt nyit a táncművészet is. Könnyed nyári programokat ígér a Nemzeti Táncszínház programja július 14–22. között.

Fotó: PR-Evolution Dance Company

 

A Nemzeti Táncszínház régi gyakorlata, hogy nyáron kiviszi a szabadba az évad legnépszerűbb előadásait. Idén sem lesz másképp: az alkalmi színpadon július 14–22. között estéről-estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek és stílusok a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon, és kortárs előadáson át a pezsdítő flamenco-ig.

A #kövesdaritmust hashtag pedig arra utal, hogy nem csak befogadói szerepet szánnak a nézőknek a szervezők, de táncot is tanulhatnak a vállalkozókedvűek.

A 2021-es TáncPark programsorát egy pezsdítő, szenvedélyes, társas tánckoktél nyitja: az Argentin Tangó Táncszínház, Tangóvarázs című előadása bohém milongával, kavargó valssal és mágikus tangóval csábítja a közönséget.

Másnap a magyar tánc energiája tölti be a parkot: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekarának művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit. Megfordul a szabad ég alatti színpadon a Feledi Project, akik az Oláh Dezső Trióval idézik meg Bartók Béla zene és folklór kettős világát.

A nyolc nap egyik estéje a Varidance–Bartók Táncszínház művészeinek Magyar TáncRAPszódia című eladásáé. A Muharay Népművészeti Szövetség az idei TáncParkra nem csupán a magyar néptánc-szívnek kedves lépéseit hozza, de népviseleti bemutatóval is kedveskedik a közönségnek.

Szórakoztatásra készül az idén a PR-Evolution Dance Company is: Esti koktél címet viselő bemutatója, az első szabadtéri premier lesz a Nemzeti Táncszínház életében.

A részletes műsor itt olvasható.