Horváth Renátó gyógykezelésére ajánlja fel a Miskolci Nemzeti Színház a Rózsa és Ibolya című mesebalett április 17-i közvetítésének bevételét. A művész gerincvelő-gyulladás miatt bénult le két éve, a rehabilitációja nem lehetetlen, de iszonyú nagy kitartás, és sok pénz kell hozzá.

Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

 

Horváth Renátó 2019-ben betegedett meg, és van remény a javulásra, ehhez azonban rengeteg kezelésre van szükség. A kezelések költségeihez szeretne most hozzájárulni a Miskolci Nemzeti Színház.

A mesebalett nem csupán táncszínházi élményt visz az otthonokba: közösséget épít, hiszen a nézők együttes erővel támogatnak egy kimagasló tehetségű művészt. Renátó a Miskolci Balett táncelőadásainak állandó vendégszereplőjeként olyan darabokban lépett fel, mint a Casablanca, az Álom luxuskivitelben vagy az Üvöltő szelek. A betegség jelentkezésekor is épp új előadásra készült, a János vitézbe állt volna be - 

írta a színház a közleményében.

A Rózsa és Ibolya története

Volt egyszer egy király és volt annak egy nagyon szép lánya, Ibolya, meg egy második felesége, aki az ördöggel cimborált. A Rózsa és Ibolya egy izgalmas küzdelmekkel teli mese a szerelemről, a hatalomvágyról, az ördöggel cimboráló mostoha cselszövéseiről, aki emberfeletti akadályokat állít a szerelmesek elé, hogy szétválassza őket.

Gyerekek számára készült ez a finom humorú táncelőadás, amelyben a látvány, a technika, a zene és a tánc együttese magával ragadja a legkisebbek érzelmét és fantáziáját.

És itt lehet csatlakozni a többi jólelkű nézőhöz.