Na jó, csak kicsit délebbre, de a tánc szempontjából ez most jelentős. A Pécsi Nemzetközi Táncfesztivált immár hatodjára rendezik meg, idén is ott lesz apraja és nagyja - bár ezúttal nem derül ki, mitől is nemzetközi. Szóval szeptember 27-30 között Pécs a tuti táncművelődési hely, ahol  - a hivatalos verzió szerint - minden produkció új, ami igaz is, bár közülük egy sem premier. De premierre úgyis csak kritikusok, sznobok és hozzátartozók járnak.

A győriek nyitnak, a jó vidéki szomszédság ápolásának igézetében, a Queen balettel, amit megcsodáltunk már a Művészetek Palotájában. Másnap Fodor Zoltán társulata érkezik - először lépnek föl Pécsett - a Tudatalatti című darabbal, majd Bozsik felnőttekre komponált ezeregyéjszakája korbácsolja a szombat esti lázas nézői vágyakat. Azt sznob kritikusként még a premieren sillabizáltuk.

Lesz nyilván gálaest, majd szokatlan módon, utána még néhány jelentős előadás, az őszi évadban a Trafót is nyitó Hymen, a Frenák Pál társulattól (amiről szintén írtunk az előző évadban) és a Közép-Európa Táncszínház és a Gangaray közös produkciója, az ArTeRrOr, amire viszont nagyon kíváncsiak volnánk, ha már ilyen jót beszélgettünk a Gangarayt vezető Hámor Jocóval.


szólj hozzá: A koreográfus: Hámor József


Ahogy mindig, most is élni fog az előcsarnok is, lesz irodalom és képzőművészet, sőt egy táncfórum is, melyen a táncművészet szerepe és feladata a téma. Odajutni pedig könnyű, a vonat preferált és alig négyórás az út - Budapestről. De a miniszterelnök is ezt ajánlja.