Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor mások már hosszú órákat töltöttek a rúd mellett gyakorlatozva, ő még a grundon focizott, és eszébe sem jutott, hogy egyszer majd balettművészként diplomázik. Kóbor Demeter Drezda és Varsó után visszajött Budapestre, itt kezdte el az évadot. Megkérdeztük, hol érzi jól magát.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Berlinben született, Budapestre járt egyetemre, Csehországban kezdte el a pályát. Ebben az évadban megérkezett második otthonába, Magyarországra. Sawatzki Aglaja a pályakezdés viszontagságairól és a magyar nyelv szépségéről beszélt nekünk.

Fotón Sawatzki Aglaja/ Don Quijote szerepében.

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei már hosszú hetek óta "Diótörő-lázban" égnek. Ők azok, akik a következő hónapban vidámsággal, játékkal és persze karácsonyi hangulattal töltik majd meg az Erkel tereit. Mert A diótörő nélkül nem is érkezne meg az ünnep.

Fotó: Nagy Attila

kommentek: 0

Tovább olvasom

"Az Episode 31 egy hangulat, egy óriási élmény, egy hatalmas közös energikus tánc. Nincs történet, de van rengeteg kép, ami magával ragadja a figyelmet, nincs egy pillanat sem, ami unalmassá válhatna" - Alexander Ekman koreográfiáját Fernando Troya tanította be a Magyar Nemzeti Balett művészeinek. Erről a különleges darabról és a munkáról beszélgettünk vele.

fernando troya 1st step MNB alexander ekman

Fotó: Rákossy Péter/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Magyar Nemzeti Balettintézet fiatal növendékei március utolsó vasárnapján mutatták be tudásukat a nagyközönségnek a Magyar Nemzeti Balett Berni úti székhelyén. Évről évre egyre több a jelentkező az Opera balettiskolájába, a Magyar Nemzeti Balett által indított klasszikusbalett-előkészítő tanfolyam új évfolyamára már szombat óta felvételiznek a leendő művészpalánták. Az elmúlt év tapasztalatairól kérdeztük Csonka Roland táncpedagógust, a "Tavaszköszöntő" gála vezető szervezőjét.

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML