A Recirquel az idei téli szezonban visszatért a Müpa előtti óriási cirkuszi sátorba,  az év végi ünnepek hangulatát idéző Kristály című produkciójával. Még mindig kérdés, hogy sikerül-e felmelegíteni a jégbe zárt szíveket így év végén.

ajánló müpa recirquel

Kép: Müpa/ Recirquel

 

Ki ne ismerné Andersen Hókirálynőjének történetét? A Hókirálynőjét, akinek szívébe tükördarab fúródott és szíve megkeményedett és jéggé vált, érzéketlenül és kegyetlenségébe merevedve szórta a kis szilánkokat szerte a világban? 

A történetet a Recirquel társulata újraírta, és tavaly mutatta be a Müpa jégsátrában. Az óriási siker pedig idén is behívta a produkciót a térbe, ahol nincs színpad és mindenki szereplője lehet az érzéketlenség, gonoszság elleni küzdelemnek.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott alkotás klasszikus meséket megidéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik.

A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben –

olvasható a darab színlapján.

Fejünk felett, akár karnyújtásnyira suhannak el a Recirquel más produkcióiból a hazai közönség körében már jól ismert artisták, akik ezúttal is külföldi és hazai vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hip-hop táncosaival lépnek a jeges porondra.