Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Magyar Nemzeti Balettintézet fiatal növendékei március utolsó vasárnapján mutatták be tudásukat a nagyközönségnek a Magyar Nemzeti Balett Berni úti székhelyén. Évről évre egyre több a jelentkező az Opera balettiskolájába, a Magyar Nemzeti Balett által indított klasszikusbalett-előkészítő tanfolyam új évfolyamára már szombat óta felvételiznek a leendő művészpalánták. Az elmúlt év tapasztalatairól kérdeztük Csonka Roland táncpedagógust, a "Tavaszköszöntő" gála vezető szervezőjét.

kommentek: 0

Tovább olvasom

Premier előtt Budapesten

Április 2-án Budapesten vetítik a Rudolf Nurejev életéről szóló nagyjátékfilmet, ami praktikusan azt jelenti, hogy még a New York-i premier előtt láthatják a magyar nézők.

CREDIT: COURTESY OF HANWAY

kommentek: 0

Tovább olvasom

Mi a klasszikus balettek titka? Miért időtálló A bahcsiszeráji szökőkút, a Giselle, miért megunhatatlan A diótörő? Van jó recept és elég követni? Pongor Ildikó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművészt, a Magyar Nemzeti Balett együttesének balettmesterét kérdeztük.

Pongor Ildikó A bahcsiszeráji szökőkút c. darabban Forrás: Operaház Archívuma

kommentek: 0

Tovább olvasom

A klasszikus balettirodalom darabjaira ma ugyanúgy kíváncsi a közönség, mint néhány évtizeddel ezelőtt, az Erkel széksorai megteltek minden Giselle előadáson, és A bahcsiszeráji szökőkútra sem könnyű jegyet venni. Dózsa Imre balettmester szerint ez a rajongás nem szűnik meg soha, mert "mindig szükség lesz erre a gyönyörűségre, erre az érzelmi töltöttségre, erre a tökéletességre, amit a klasszika ad". Interjú

Dózsa Imre a Giselle c. darabban Albert szerepében/ Forrás: az Operaház Archívuma

kommentek: 0

Tovább olvasom

A Nemzeti Táncszínház új épülete immár több mint egy hete megnyitotta kapuit a táncszerető közönség előtt. Ertl Péter igazgató az OperaCafé legutóbbi adásában beszélt arról, miért örül a klasszikus tánc jelenlétének az új színpadon.

nemzeti táncszínház opera café

Magyar Nemzeti Balett/ A tökéletesség szédítő ereje

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML