Még egy utolsó - környezetért aggódó - pillantást vessünk a télre, aztán indulhat a tavasz, a hosszú esték, és folytatódhat a várakozás, hátha a szabad tér majd több kulturális eseménnyel kecsegtet minket. Ez a pillantás a befagyott FInn-öböl jegét pásztázza majd, a jégen pedig egy balerinát, Ilmira Bagrautinovát, a Mariinszkij Színház táncosnőjét.

Részlet a videóból.

 

Nem pusztán táncolt, hanem táncával protstált is Ilmira Bagrautinova, a szentpétervári Mariinszkij Színház balett-táncosa, amikor a befagyott Finn-öbölben, mínusz 15 fokban eltáncolt néhány részletet Csajkovszkij egyik legismertebb művéből, A hattyúk tavából. Előadásával egy kikötő-építés ellen tiltakozott - írta meg a The Moscow Times.

Többezren tiltakoznak a Batareinaya öbölbe tervezett beruházás ellen, ami tönkretenné a helyi élővilágot, és megszüntetné sok más faj mellett rengeteg hattyú természetes lakhelyét is.

Ez az öböl jelképezi a természet és az ember harmóniáját, egy olyan különleges természeti és történelmi hely, ahol a hattyúk fészkelnek tavasszal, a családok nyaralnak gyerekeikkel nyáron és halászok százai mennek a jégre télen... Ez valóban a teljes összhang ember és környezete között.... -

nyilatkozta a The Moscow Times című lapnak a balerina.