Puccini egyik legismertebb műve ezúttal új alkotói nyelven fogalmazódik meg: az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat november 6-án mutatja be a Bohéméletet a Nemzeti Táncszínház nagytermében.

Bohémélet Fodor Zoltán Inversedance

Fotó: Fodor Zoltán Társulat - Inversedance

 

Magyarországon először, de a világ más színpadán már volt Puccini talán legismertebb és legkedveltebb operája táncműként "tálalva". A Bohémélet ezúttal egy visszafogott, minimalista környezetben játszódik. 

Fodor Zoltán koreográfiájában kiemelt szerepet kap egy-egy érzelmi állapot kibontása, kiemelése, több aspektusból való ábrázolása. A darabban keveredik a szürrealista megjelenés a klasszikus, puha elemekkel - derül ki a társulat adatlapjáról.

A darab fiatal művészek életét mutatja be, melyet átsző a szertelen fiatalság, a művészlét keserédes és rögös útja, az elhivatottság, a vágyakozás, a mulatozás, és a szerelem. A fiatalos könnyedség azonban nem tart örökké. A halál pecsételi le azt, mely akarva – akaratlan ott van a mindennapokban, apró, kis dolgokban, a meleget adó papírlapok hamvadásában, a kihunyt gyertya olvadó viaszában, a szoba sötétjében, a szerelemben és az emberi élet törékenységében.