Valamilyen formában. Nekünk például úgy,  ahogy azt Sharon Eyal és alkotótársa, Gai Behar tálalja: a Love Chapter 2 május 5-éig elérhető a Vimeo fizetős oldalán. Ezek tényleg a karantén legszebb pillanatai.

FOTÓ: STEPHEN WRIGHT

 

Ráadásul éppen tavaly májusban volt a neves izraeli koreográfus és a LOVE a Trafó vendége. Ez határozottan arra mutat, hogy volt (kulturális) élet a COVID-19 előtt, tehát valószínűleg lesz utána is. Eyal persze biztosan nem azért választotta ezt a darabot éppen most, mert tudta, hogy ezzel a budapestieket emlékezteti az előző Budapestre, de azért valahol jó ilyesmit hinni. 

Csak nekünk, csak most a Love Chapter 2. 

Love Chapter 2 (2017) by Sharon Eyal and Gai Behar from L¬E¬V Sharon Eyal | Gai Behar on Vimeo.

Ha már a folytatásnál tartunk, a Love Chapter 2 is egy második rész, az OCD Love következő "epizódja". A szerelem emitt már egy "olyan utóbetegség, ami után minden elveszett", amott még csak egy ártalmas, pusztító kórság.

"Élő, szerető, működő valaki vagyok, akit a szerelem apró darabokra tört, és átadom magam a robbanásnak. A katasztrófa érzése, a remény halála és a végesség élménye úgy járja át a táncosok testét, mint valami betegség.

Nincs határ, veszélyt jelentünk magunkra nézve.

Az információk cseppjei, a veszteség fájdalma és a mentális kimerülés óriási, sötétségbe öltözött szívvé mutálnak. 

Ez a darab már azt a betegséget mutatja meg, amikor minden elveszett. Ez a kreáció okot ad a sírásra" - írja róla az alkotó, Sharon Eyal.

Az első "rész", az OCD Love az obszesszív-kompulzív személyiségzavar fénytörésében mutatja meg a szerelmet. Ez a zavar egyszerűen megfogalmazva maga a kényszerbetegség: a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. Miközben ennek tökéletesen tudatában van. Olyan szerelemről szól, amit a hiány irányít: vagy a másik vagy az érzés hiányzik. Ha az egyik épp ágyba bújik, a másik felkel. 


A teljes reménytelenség után viszont megérkezik a pirkadat, van harmadik rész is: Love Chapter 3. Ebben kiderül, hogy az élet elvesz és ad, sokszor utóbbit nagyon bőkezűen, és képes kompenzálni azt, akit korábban kifosztott.

Május 5-éig a Vimeo oldalán elérhető a Chapter 2, hogy utána majd édes legyen a felépülés.