Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hazai klasszikus táncélet számára 2023 hatalmas meglepetést tartogat: nyáron rendezik meg a Hungarian Ballet Grand Prix-t! Az első hazai nemzetközi balettverseny a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

MNBI EKF Veszprém

Foto credit: a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány

kommentek: 0

Tovább olvasom

Tizenegy évnyi tanulás és két évnyi táncpedagógiai képzés után, évtizedes színpadi tapasztalattal a háta mögött érkezett Magyarországra Yakovleva Maria, hogy a Magyar Nemzeti Balett principáljaként is bizonyítson. A Mayerling próbáinak idején interjúztunk, most az Opera Café készített vele riportot.

Fotó: Rákossy Péter/ Magyar Állami Operaház

kommentek: 0

Tovább olvasom

Frida Kahlo élettörténete az lemúlt évtizedben majdnem olyan népszerűvé vált, mint művészete. Duda Éva egy új koncepció mentén foglalkozik Frida Kahlo művészetével: A Frida, az élet múzsája című darabot a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben mutatják be.

Jelenet A kastélyból

Fotó: Dömölky Dániel

kommentek: 0

Tovább olvasom

Búcsú Dévényi Edittől

Életének 85. évében elhunyt Dévényi Edit, a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosnője. A hírt az intézmény közölte a nyilvánossággal.

Fotó: Operaház Archívum

kommentek: 0

Tovább olvasom

Az új évadban egy spanyol-est, egy Shakespeare-feldolgozás és egy Petőfi életéről szóló koreográfia várja a hűséges nézőket.

Forrás: Szegedi Kortárs Balett

kommentek: 0

Tovább olvasom

HTML