Jövő kedden Valentin-nap. Utáljuk vagy sem,egy biztos: tangót nézni ezen a napon különösen jó. Csinálni meg a legjobb.  (És a pasi se nyűglődik...) Szóval bármi is történjen napközben február 14-én, az esti bizsergés kellékeit idepakoljuk most.

Az első tánc egy 1992-es filmből származik. Az Egy asszony illatáért Al Pacino megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. (A film egyébként egy korábbi, 1974-ben készült Dino Risi film remakje volt.) Hogy miért érdemelte meg Al Pacino azt az Oscart, kiderül ebből a jelenetből.

Lenyűgöző az az egyszerűség és meghittség, az erő, amivel a vak férfi vezeti a nőt. Kulik Johannát (Juanita) is ez a jelenet indította el az argentin tánc irányába. Nem is kis sikerrel, hiszen Josip Bartulovic-csal már tíz éve ők a legsikeresebb magyar argentin tangó táncospár. Ráadásul most kedden meg is mutatják.

Íme ők, amint Astor Piazzola zenéjére tangóznak.

És kicsit másképp: A Mr. és Mrs. Smith című filmben. Amikor tényleg vérre megy a tánc: Brad Pitt és Angelina Jolie kettőse.

Kihagyhatatlan a sorból: Antonio Banderas és Catherine Zeta-Jones duettje. Az 1998-ban bemutatott Zorro álarcát nem csak Anthony Hopkins miatt kell újranézni...

És maradjunk a kosztümös filmeknék: Colin Firth is tangózik, még akkor is, ha ez egy szakításba kerül. Könnyed erkölcsök, 2008-ból.

A filmtörténet legkínzóbb tangója, íme a végére: Roxanne. A 2 Oscar-díjas Moulin Rouge! című musicalfilmből.

Bónuszként a bizonyíték arra, hogy a szenvedély nem tűr korlátokat, s könnyedén túlteszi magát a konvenciókon. FridaSalma Hayek és Ashley Judd összefonódása - mindenki megrökönyödésére és gyönyörűségére. 



A recept keddre: szívbemarkoló hegedűszólam, puhán csilingelő dallam fuvolán, a ritmushoz gitár, egy férfi és egy nő, néhány lépés, lassú, lassú, gyors, gyors, lassú...Mást nem is kell tenni, ez már tangó. Hogy profik mit csinálnak másképp, majd kiderül a Tango Latinon.