Októbertől online is közvetíti műsorait a Fővárosi Nagycirkusz. A Tündértánc – Nővarázs című előadást láthatjuk szombat délutánonként egészen decemberig. Van-e közös a cirkusz- és a képzőművészet kifejezési módjaiban, le tud-e lépni a festővászonról egy alak, hogy aztán a manézsban életre keljen?

Tündértánc – Nővarázs/ Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

 

Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője szerint az élmény olyan lesz, mint egy színházi közvetítés:

A nézőtér több pontján helyezünk el kamerákat, amitől a közönség úgy fogja látni a műsort, mintha az egy színházi előadás lenne élő közvetítésben. 

A közvetítések mellett a Fővárosi Nagycirkusz továbbra is fogadja a látogatókat a városligeti épületben, de szigorodnak a szabályok a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

A cirkuszban kötelező lesz a maszkviselés, a nézőtéren pedig minden második sorban foglalhatnak csak helyet a látogatók. December végéig a Tündértánc - Nővarázs című műsort játsszák - offline és online is.

A klasszikus cirkusz határait kitágító előadás a cirkusz- és a képzőművészet közös pontjaira akar rámutatni. A darabot júliusban mutatta be a hazai együttes. Az előadásban egy kislány szemével és fantáziájával látjuk a valóság mögötti valóságot, s ahogy a gyermeki fantázia végtelen, úgy elevenednek meg a jelenetek is.

A Diótörőt idéző történetben szobrok megszólalnak, a képek titkokat súgnak a fülünkbe, a kőből faragott alakok bújócskázni kezdenek velünk, a festett figurák ölükbe ültetnek és álomba ringatnak.