Két év alatt eltrappolt az ötlet Svédországból Budapestre: mi lenne, ha a monoton 8 (10-12) órás munkaidőt nem ebéddel, hanem egy kis riszálással törné meg a tisztes dolgozó közösség? A mozgalom neve Lunch Beat, először idén rendezték meg a főváros egyik hórihorgas, egyébiránt ízlésesen minimalista, úgyszólván streil irodaházában. Az eseményről első sorban a Facebookon keresztül értesülhettek a táncolni vágyók.

Stockholmban - bár az első alkalommal húszan sem - az idei nyáron már hatszázan vettek részt az egyórás buliban. Budapesten azért nem volt ekkora a tolongás. Egyébként van minden, ami kell, az italt és a drogot leszámítva. Pia helyett szendvics és víz, viszont cserébe füst dögivel, dj és öltönyös-kosztümös szórakozó közönség. A belépő sem sok: 800 forint - s ebben már a szendvicsed is benne van.

Egy feltétel van: táncolnod kell. Cigizés, kávézás és a kollégák idegeinek reszelése helyett a Lunch Beat felszabadult mozgást kínál. Arról felesleges is hosszan beszélni, mennyire jót tesz a testnek egy kis átmozgatás, mennyivel egészségesebb, mint pacal után elheverni, s mennyivel hatékonyabb egy ilyen ebédszünet után a délután.

A magyar kultúrától nincs is ez az ötlet olyan távol, hiszen nálunk évtizedek óta jó ebédhez szól a nóta... A következő alkalomra nem is kell olyan sokáig várni, a maroknyi, de lelkes csapat elkötelezetten szervezi.

LunchBeat Budapest from WATER FILM on Vimeo.